Басейнова дирекция - Пловдив започва процедура по отнемане на разрешителното

...
Басейнова дирекция - Пловдив започва процедура по отнемане на разрешителното
Коментари Харесай

Дават на прокуратурата мандрата, замърсила река Черна

Басейнова дирекция - Пловдив стартира процедура по лишаване на разрешителното за заустване на отпадъчни води на мандрата в село Маноле. Установени са нарушавания на Закона за водите след сигнали за замърсяване на река Черна край селото.

За по-малко от 2 месеца сигналите за замърсяване на р. Черна са доста, множеството от представители на медиите и поданици в обитаемото място, показват от Басейнова дирекция, като единствено от 3 март 2020 година до момента са осъществени 5 инспекции от Регионална инспекция за опазване на околната среда - Пловдив и три пъти са се вземали проби.

Установените нарушавания са:

Незаконно заустване на непречистени отпадъчни води от дружество за произвеждане на млечни артикули, благосъстоятелност на " Млечни артикули " ООД, гр. Пловдив;
Превишаване на емисионните ограничавания, избрани в разрешителното за заустване на отпадъчните води от предприятието в р. Черна, издадено от БДИБР;
Замърсяване на р. Черна по биогени (азотни и фосфорни показатели), когато предприятието прави индустриална дейност;
В ход са две административно-наказателни процедури. От страна на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Пловдив са издадени и две наказателни постановления на компанията - през 2017 година и 2018 година на стойност надлежно 4000 и 5000 лв..

Дадено е наставление за реорганизация на пречиствателното оборудване на обекта с създаване на второ ходило за филтриране.

Освен това Регионална инспекция за опазване на околната среда - Пловдив е сезирала Областна дирекция " Безопасност на храните " по отношение на открито освобождение на суроватка като остатъчен артикул от индустриалния развой на сдружението в околната диря, с цел да подхващат дейности като способен орган.

Пловдивската екоинспекция ще предприеме и дейности по известяван на прокуратурата за откритите случаи на замърсяване на р. Черна по отношение на проявения забележителен публичен интерес. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР