Басейнова дирекция Черноморски район“ обсъди със заинтересовани страни проекта на

...
Басейнова дирекция Черноморски район“ обсъди със заинтересовани страни проекта на
Коментари Харесай

Обсъдиха Плана за управление на риска от наводнения в Черноморския район

Басейнова дирекция " Черноморски регион “ разиска със заинтригувани страни плана на План за ръководство на риска от наводнения в Черноморски регион за басейново ръководство за интервала 2022-2027 година (ПУРН).  Актуализацията се прави по план " ПУРН – втори цикъл 2022-2027 година “ Той се финансира от Оперативна стратегия " Околна среда “ 2014-2020 г. Общият му бюджет е 13 190 867,55 лв.. Бенефициент е Дирекция " Управление на водите “ в Министерство на околната среда и водите в партньорство с четирите басейнови дирекции за ръководство на водите, научи Varna24.bg от Областния информативен център.

Проведеното разискване е първото осведомително събитие след публикуването на плановия документ на 15 декември 2022 година Предстоят три онлайн дискусионни срещи за разискване на ограниченията в избраните 34 региона със забележителен евентуален риск от наводнения. На срещата във Варна беше показан и методът за оценка и приоритизиране на ограниченията в ПУРН, типовете ограничения, както и методът за осъществяване и мониторинг на плановите документи.

Освен преразглеждане и актуализиране на предварителната оценка на риска от наводнения, на картите на опасността и на риска от наводнения, актуализирането на ПУРН включва и възстановяване на методическата основа, употребена през първия цикъл на обмисляне, както и отчитането на изменението на климата за заплахата от наводнения. Преглед и използване на положителни европейски практики и интернационален опит са в основата на актуализацията на плановия документ.

Проектът е стартирал на 29 август 2018 година и ще продължи до 31 май идната година.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР