Бързото влизане на Украйна в НАТО ще убеди руския диктатор

...
Бързото влизане на Украйна в НАТО ще убеди руския диктатор
Коментари Харесай

Волкър: Бързото приемане на Украйна в НАТО ще лиши Путин от целта му във войната

Бързото влизане на Украйна в НАТО ще убеди съветския деспот Владимир Путин, че е изгубил главната си цел на войната в Украйна.

Това съобщи някогашният дипломат на Съединени американски щати в НАТО и някогашен представител на Съединени американски щати за Украйна Кърт Волкър по време на конференция в Европейския парламент, представен от Укринформ.

" Убеден съм, че политиката на НАТО през днешния ден несъзнателно изпраща сигнали към Путин да продължи да води война в Украйна. Защото споделяме, че Украйна ще стане член в дълготраен проект, само че не можем да я приемем в НАТО, до момента в който тази война продължава. Това е тласък за Путин да продължи войната. Наистина считам, че е време да изпратим тъкмо противоположното обръщение - че Украйна ще стане член на НАТО допустимо най-бързо ", сподели Волкър.

Според него това ще значи, че Украйна няма по какъв начин да загуби. „ Тогава за Путин продължаването на тази война ще бъде безсмислено, а за Русия ще бъде разрушително “, добави той.

В същото време Волкър акцентира, че показва персонална позиция, а не позицията на държавното управление на Съединени американски щати. Смята се, че практическото осъществяване на едно такова желание не е толкоз мъчно. В същото време той показва опасения, че участието на Украйна може да докара до ескалация, рискувайки да бъде употребявано нуклеарни оръжия или да се стигне до директен конфликт сред НАТО и съветските сили.

„ Можем да кажем, по-специално във формата на Съвета НАТО-Украйна, какво ще значи член 5 (от Вашингтонския контракт – бел. ред.) за Украйна и какви стъпки ще предприеме Алиансът в сходство с този член, с цел да отбрани Украйна. Член 5 не съдържа съответни отговорности за изпращане на войски, там се приказва за групов отговор.Такъв групов отговор имаме и в този момент, тъй като НАТО към този момент дава образование, съоръжение, разследващи данни на Украйна “, изясни той.

Волкър също по този начин добави, че НАТО може да помогне повече на Украйна, по-специално да затвори небето над нея, с цел да я защищити от ежедневните съветски офанзиви.

Припомняме, че в западни издания излезе информация, че страните членки на НАТО не са преодолели разликите си по въпроса за скорошното присъединение на Украйна към Алианса. Съединените щати и Германия бяха срещу, като желаеха процесът да се дефинира от условия, а не от политически съображения.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР