Бързото издаване на шофьорска книжка в рамките на 3 работни

...
Бързото издаване на шофьорска книжка в рамките на 3 работни
Коментари Харесай

KAT ще издава книжка за три дни срещу тройна такса

Бързото издаване на шофьорска брошура в границите на 3 работни дни, което ще бъде налично като услуга от 1 септември тази година, ще коства 75 лв. в всеобщия случай на водачите, които са на възраст до 58 години. Таксата за ускорено издаване на удостоверение за ръководство на моторно транспортно средство ще бъде тройно по-голяма от тази за елементарната услуга, планува смяна в Тарифа № 4 за таксите, събирани от Министерство на вътрешните работи. Проектът е оповестен за публично разискване.

Издаването на този тип персонален документ в интензивен период от 3 работни дни беше утвърдено от 44-тото Народно заседание, на финала на неговия мандат, през март тази година. Услугата може да се употребява единствено в избрани случаи: при замяна на книжката поради изтичащ период на годност, при към този момент изтекла годност, при смяна в данните на лидера, като промяна на семейството и транслитерация, както и при издаване на препис, когато заявката е подадено в звено " Пътна полиция " при Столична дирекция на вътрешните работи или в регионална дирекция на Министерство на вътрешните работи, написа Dir.bg.

Според настоящата цена за таксите, които се събират от вътрешното ведомство, с цел да бъде издадена шофьорска брошура в период от 30 дни, каквато е елементарната услуга, хората до 58 години заплащат 25 лв., а тези сред 58 и 70 години - 11 лв.. За хората с трайни увреждания, които имат решение от ТЕЛК, таксата е в размер на 3 лв., а всички хора над 70-годишна възраст са освободени от възнаграждение на такса.

От началото на септември всяка от тези възрастови групи водачи ще може да употребява ускорената услуга на тройно по-висока цена спрямо елементарната.

В момента Министерство на вътрешните работи предлага бърза услуга за издаване на шофьорска брошура, в границите на 10 дни от приемането на заявката. Таксата се подвига двойно по отношение на общоприетата.

Ускореното издаване на удостоверение за ръководство на моторно транспортно средство се вкарва по прилика на експресното издаване на персонална карта или паспорт, което също е в период от 3 работни дни.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР