Бързият влак от София до Бургас, който минава през Горна

...
Бързият влак от София до Бургас, който минава през Горна
Коментари Харесай

Бързият влак от София до Бургас закъсня с 9 часа

Бързият трен от София до Бургас, който минава през Горна Оряховица, закъсня с близо 9 часа, оплакаха се пасажери. Той е тръгнал в точния момент от София нощес, само че, вместо рано сутринта, е дошъл в Бургас малко преди 15 часа през днешния ден.

Бързият трен е тръгнал от Централна гара в 20:10 часа през вчерашния ден. На гара София - Север е спрян поради следствени дейности, свързани със самоубийството на човек на релсите. Пътниците са осведомени, доста от тях слизат и търсят други способи за напредване. Там влакът престоява 6 часа и 25 минути.

Към 2:00 часа през нощта влакът най-сетне потегля. На гара Комунари малко преди Бургас обаче още веднъж стопира за още 130 минути заради щета в сектора сред гарите Дъскотна и Търнак. Така в последна сметка бързият трен идва с близо девет часа забавяне.

" 9 часа забавяне. Организацията на БДЖ е отвратителна. Горещото време не сме го усетили, само че напрежението беше голямо ", сподели Анжела Манчева от Враца.

" Дълги престои на гари, на които нямаше какво да се купи за децата, за нас. Топлина, горещина ", добави Ивелина Димова от Павликени.

Машинистът на влака София - Бургас, разяснява пред БНТ, че като чиновник е пътувал обикновено и твърди, че различен път случвало не им се е случвало толкоз огромно забавяне.

От БДЖ се извиняват на пасажерите от влака и дават обещание, че ще ги компенсират с билети за пътешестване по случайно определен от тях маршрут. А на тези, които са се отказали от пътуването, ще бъде възобновена сумата за закупените билети. 

Възрастни хора и фамилии с дребни деца останаха без транспорт за Русе късно нощес, тъй като влакът от София за Варна се е движел със 72 минути забавяне. Връзката им в Горна Оряховица се провалила, макар уверението на кондуктора, че другият трен ще ги изчака. От БДЖ обясниха, че оптималното изчакване на просрочен трен е 20 минути. Така пасажерите останали в чакалнята без климатик за идващия трен след два часа, само че и той се движел с 40 минути забавяне.

Заради горещините влаковете се движат с лимитирана скорост и натрупат най-малко час забавяне, потвърдиха от БДЖ.

Виж ощеПроменят придвижването и разписанието на влаковете през Пловдив за месец

С самообладание би трябвало да се заредят и пътуващите през Пловдив, тъй като от първи август до 25 септември ще има промени поради рационализация на жп линията. Бързите влакове ще минават през Димитровград, което в допълнение ще удължи пътуването до морето. Линията Пловдив-Панагюрище ще бъде напълно сменена с автобусен превоз, а влаковете за Стара Загора, Варна и Карлово ще потеглят от гара Филипово.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР