Бързият спад на инфлацията в САЩ отвори пътя за намаляване

...
Бързият спад на инфлацията в САЩ отвори пътя за намаляване
Коментари Харесай

Намаляващата инфлация в САЩ отваря врати за намаляване на лихвените проценти в рамките на месеци, казва ОИСР

Бързият спад на инфлацията в Съединени американски щати отвори пътя за понижаване на лихвените проценти в границите на месеци, сподели Организацията за икономическо сътрудничество и раз, само че предизвести, че Англия ще пострада от най-бързото на Г7 растеж на цените.

Междинната прогноза на Организацията за икономическо сътрудничество и раз, оповестена в понеделник, предвижда инфлация в Съединени американски щати от едвам 2,2 % през 2024 година и 2 % през 2025 година — измежду най-ниските равнища в Г-7. Базираната в Париж организация съобщи, че единствено в Италия растежът на цените ще бъде по-малък тази година.

Но предвижда, че Обединеното кралство ще бъде обременено от най-високия % на инфлация в Г-7, 2,8% тази година и 2,4% през 2025 година, което акцентира борбата, пред която е изправена Централната банка на Англия за ограничение на растежа на цените.

Въпреки че инфлацията спада в целия свят в резултат на повишението на лихвените проценти, опасността не е намаляла, като Съединени американски щати отчет за работните места предишния петък, който възобнови страховете, че пазарът на труда в страната остава прекомерно парещ за бързо намаляв...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР