Бързият растеж на китайската икономика осигурява необходимия тласък за целия

...
Бързият растеж на китайската икономика осигурява необходимия тласък за целия
Коментари Харесай

Представител на МВФ: Приносът на Китай към глобалния икономически растеж ще бъде над една трета

Бързият напредък на китайската стопанска система обезпечава нужния подтик за целия свят във време, когато световните стопански провокации се ускоряват. Това обявиха специалисти и учени от непрекъснатото посланичество на Международния валутен фонд в Китай и Факултета по финанси в университета Нанкай, Тиендзин. Основна тематика на форума в петък беше разискването на последния отчет на МВФ за световните стопански вероятности, съобщи  " Радио Китай ".
Според прогнозата на МВФ международната стопанска система ще нарасне с 2.8% през 2023 година, с 0.1 процентни пункта по-малко от януарската прогноза, до момента в който икономическият напредък на Китай ще се усъвършенства от 3% през 2022 година на 5.2% през 2023 година
Приносът на Китай към световния стопански напредък ще бъде над една трета, сподели Стивън Барнет, старши непрекъснат представител на МВФ в Китай. „ Нашето проучване демонстрира, че всеки един процентен пункт напредък в Китай покачва с 0.3 процентни пункта растежа в другите страни. “
Чън Юлу, президент на университета Нанкай, съобщи, че Китай сега предизвиква китайския път към рационализация с висококачествено икономическо развиване, което мощно ще поддържа постоянния и резистентен напредък на китайската стопанска система. Последните данни от Държавното статистическо ръководство демонстрираха, че брутният вътрешен артикул на страната е повишен с 4.5 % на годишна база през първите три месеца на 2023 година Много основни данни, в това число ползване, вложения и импорт и експорт на артикули, демонстрират обещаващ старт за китайската стопанска система.
„ Икономическите данни за Китай през първото тримесечие се оказаха даже малко по-силни, в сравнение с бяхме планували. Потреблението беше главният мотор на растежа “, сподели Барнет.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР