Бързият растеж и популярността на стартиралата по рано този месец

...
Бързият растеж и популярността на стартиралата по рано този месец
Коментари Харесай

Популярността на Threads активизира измамниците – те мамят с пари и разпространяват зловреден софтуер

Бързият напредък и известността на стартиралата по рано този месец обществена мрежа Threads, докара до увеличение на броя на фишинг ресурсите в зоните.com и ru. Измамниците оферират на потребителите да изтеглят приложението на обществената мрежа от неофициални канали, а също по този начин популяризират абонаменти за „ лъжливи “ услуги.

Представител на Kaspersky Lab съобщи, че нападателите интензивно употребяват високата известност на обществената мрежа Threads. Специалистите на компанията са разпознали лъжливи интернет запаси, благодарение на които се твърди, че е допустимо безплатното „ набиране “ на клиенти за платформата. „ На последния стадий на хората се предлага да вземат участие в тегленето на награди, за което би трябвало да създадат заплащане, вследствие на което потребителите губят пари “ — сподели Олга Свистунова, старши анализатор на наличието в Kaspersky Lab. В друга скица нападателите оферират да инвестирате в несъществуващата криптовалута Threads Coins, добавя специалистът.

На казуса обърнаха внимание и задграничните компании, работещи в региона на осведомителната сигурност. Платформата за ръководство на сигурността Veriti на 10 юли заяви за появяването на уеб сайтове, предлагащи инсталиране на приложението Threads в зоната.com. Тези запаси пренасочват към Гугъл Drive, откъдето потребителят изтегля злоумишлен APK-файл. Според платформата Cointelegraph, в Threads са се появили и подправени сметки на планове, работещи с криптовалута.

Припомняме, че обществената мрежа Threads беше стартирана от Meta Platforms. Официално приложението за обществената мрежа може да бъде изтеглено от Android App Store и Play Market. Ръководителят на Meta, Марк Зукърбърг (Mark Zuckerberg), на 8 юли към 70 милиона консуматори, които са регистрирани в Threads.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР