Бързите въглехидрати, сред които е бялата захар, и млякото и

...
Бързите въглехидрати, сред които е бялата захар, и млякото и
Коментари Харесай

Дерматолог каза как захар и мляко убиват самочувствието ни

Бързите въглехидрати, измежду които е бялата захар, и млякото и неговите артикули са противопоказни за акнето, заяви пред телевизия НоваНюз кожният лекар доцент доктор Весела Райкова.

Тя удостовери, че положението към този момент не се следи единствено при младежи, а и при по-възрастни хора, като аргументите за проявата му са разнообразни - нападателно самотретиране на пъпките, приемане на анаболи и хранителни добавки, шоколадови и млечни артикули, неправилна приложимост на козметични средства, замърсен въздух. Носенето на маска също може да провокира акне, тъй като защитното средство не разрешава на кожата да диша, тя се дехидратира и по нея се наслояват повече микроорганизми.

" Хигиената на кожата е от първостепенно значение, като обгрижване би трябвало да има всяка заран и вечер ", безапелационна е доктор Райкова.

Относно пърхота кожният лекар съобщи, че той се появява при погрешно съответствие на микроорганизми в региона на скалпа. " Възможно е да има и изсушаване на скалпа, той може да е изгорял или прекомерно сензитивен към избрани артикули. За да се откри повода, би трябвало консултация с кожен лекар ", добави доктор Райкова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР