Бързите темпове на развитие на високите технологии ги превърнаха в

...
Бързите темпове на развитие на високите технологии ги превърнаха в
Коментари Харесай

7 технологични революции ни очакват през 2019 година

Бързите темпове на развиване на високите технологии ги трансфораха в главен фактор за обществените, икономическите и политическите промени в световен мащаб. Исторически всяка софтуерна гражданска война директно е трансформирала живота и бита на хората. В идващите редове са събрани някои от най-големите софтуерни нововъведения за идната година, които се чака да влязат в всеобща приложимост и произвеждане.

1.Криптиране на данни

Най-големият скок в исторически мащаб сигурно е основаването на писмеността. Днес съвсем всичко, което ни заобикаля, носи база писани данни и по този начин наречената " криптирана информация " - това са криприрани (запаметени на общ сървър) текстове и кодове, съставляващи всяка една цифрова стратегия или контакт. През 2019 година процесът на обработка на данни евентуално ще се промени доста, тъй като огромна част от приложенията и уеб страниците за известия към този момент стартират да оферират от ден на ден функционалности отвън общоприетата замяна на текстове. Това води до голямо количество криптирана информация, която ще се наложи да бъде запаметявана и групирана по нов метод.

2.Развитие на IOT и умните устройства

Буквално IOT значи Интернет на нещата - това е съвкупността от всички физически обекти, притежаващи вградени електронни устройства за взаимоотношение между тях или с външната среда. Тази категория обгръща всички умни устройства, които са свързани с хора по какъвто и да е метод. Ден след ден зависимостта ни от тези технологии става все по-голяма. Според Раул Пребиш, откривател на теорията за зависимостта, хората са привикнали със взаимозависимост и когато осъзнаят, че не би трябвало да поставят доста старания за осъществяване на дадена работа, те са склонни да стават мързеливи. Следователно IOT също по този начин обезпечава огромен растеж на мобилния маркетинг. Хората, които са подвластни от тези интелигентни джаджи, несъмнено ще купят новите модели и пазарът ще процъфтява и уголемява. Изследванията предвиждат, че до края на 2019 година по света ще има над 50 милиарда свързани към мрежата смарт устройства.

3. Подобряване на изчислителната мощност

Нито една друга иновация или прогрес не може да се случи без силата на изчислителна мощност. Тенденциите сочат, че в интервала от 1975 до 2015 година изчислителната мощност, която е разполагаем на учените, се удвоява на всеки 24 месеца. През 2019 година се чака революцията да доближи нови стадии с помощта на квантовите калкулации. Според НАСА първите квантови компютри с практическо приложение би трябвало да бъдат тествани в действителна среда през третата или четвъртата половина на 2019 година. Прогнозите са, че евентуално те ще бъдат сред 750 000 и 5 000 000 пъти по-бързи от познатите в този момент технологии за пресмятане на данни. Разбира се, ще минат сред 5 и 10 години, до момента в който първите квантови процесори се появят в всеобщо произвеждане за битова приложимост, само че самото им тестване в действителна среда ще бъде същинска софтуерна гражданска война. Огромната изчислителна мощност, която ще дават, ще промени образа на технологията и бита ни радикално.

4. Развитие на изкуствения разсъдък (AI)

Всички ние през идващите 12 месеца евентуално ще станем очевидец на революционни промени в изкуствения разсъдък. Развитието на самостоятелно настоящите и мислещи машини е директно обвързвано с триумфа на тестванията на квантовите компютри. Прогнозите в тази област са, че новите доста по-бързи процесори ще разрешат на изкуствения разсъдък да обработва за минути количества информация, които биха лишили години на сегашните технологии и съвсем цялостен един живот на човешкия разум. Редица компании опитват към този момент с изкуствен интелект, като даже фейсбук употребяват сходна технология в най-новите си умни чат-роботи.

5. 3D принтирането става по-достъпно

3D принтерите към този момент са част от софтуерната гражданска война даже в този момент. За разлика от множеството технологии дотук, които занапред ще бъдат тествани и доразработвани, триизмерното принтиране ще направи крачката към всеобщия пазар. Тази технология ще бъде доразвита, като през 2019 се чакат даже модели, които да основават триизмерни модели от шоколад. Това ще разреши доста по-масово потребление и благоприятни условия за персонализиране за разнообразни артикули и за основаването на други. Според разнообразни упования домашните 3D принтери ще понижат цените си с към 40-50%, което ще ги направи и доста по-достъпни за фенове.

6. Взаимодействие и персонализация

С възходящата потребност от персонализация на потребителския програмен продукт всички компании, предлагащи софтуерни услуги от дълго време се стремят да предложат услуга, взаимоотношение и интерфейс, съобразени с самостоятелните особености и потребности на всеки един от нас. Така наречените Бисквитки са тъкмо това - логаритми, които събират информация за нас и по този метод подреждат резултатите от търсенията ни по отношение на историята на предходните ни желания. През 2019 година се чака взаимоотношението и ръководството посредством гласови команди да стане доста по-интуитивно и елементарно. Гугъл към този момент интегрира система, която „ привиква ” с говорните недостатъци и акценти на притежателя на даден смарт телефон и по този начин взаимоотношението сред индивида и машината става доста по-бързо и елементарно с времето. По този метод вербалната връзка с устройствата ще стане част от всекидневието на хората.

7. Развитие на блокчейн технологиите

За отбраната, съхранението и удостоверяването на данните, развиването на блокчейн технологията е докара до нови, непознати измерения. Това е извънредно сигурна и надеждна база данни, която може да запази големи количества криптирани данни. Тъй като тази услуга ще се развива от ден на ден (и то отвън обичайния за нея все още пазар на криптовалута), се чака, че използването в бизнеса и промишлеността ще се усили в няколко пъти през идната година. 90% от европейските банки към този момент тестват или употребяват блокчейн технологии. Така че през 2019 година това ще бъде забележителна смяна в сегмента на индустриалното развиване.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР