Бързата храна е основният виновник за масовото затлъстяване в западните

...
Бързата храна е основният виновник за масовото затлъстяване в западните
Коментари Харесай

Как се е променила бързата храна за последните 30 години


Бързата храна е главният провинен за всеобщото затлъстяване в западните страни, като най-сериозна е обстановката в Съединени американски щати, където 40% от възрастните са с тегло, което надалеч надминава нормите.

Истината обаче е, че през последните 30 години освен сме почнали да ядем повече бърза храна, само че и продуктите, които купуваме от всеобщите вериги, са станали доста по-калорични и нездравословни.
 Снимка 410718

Това оповестява най-мащабното по типа си изследване, което е изследвало питателните артикули, които 10-те най-големи вериги за бързо хранене са предложили от 1986 година до 2016 година

Данните сочат, че типовете артикули, предлагани в заведения за хранене като McDonald`s и Burger King, са се нараснали с невероятните 226%.
 Снимка 410717

Размерът на порциите също е станал по-голям - предястията са се нараснали приблизително с 39 грама, а десертите са станали с 72 грама по-тежки.

Калориите също са скочили, като най-отчетлив е растежът при десертите, които са с 186 калории повече отпреди 30 години.

Меню със сандвич, гарнитура и газирана напитка към този момент може да ни донесе до 50% от целесъобразния дневен банкет на калории, до момента в който през 1986 година тази стойност е била съвсем на половина.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР