Бърз и лесен начин за направа на ароматно сладко, подходящо

...
Бърз и лесен начин за направа на ароматно сладко, подходящо
Коментари Харесай

Сладко от смокини и круши на фурна

Бърз и елементарен метод за изработка на ароматно сладко, уместно за утринните палачинки

Необходими Продукти

За 1 малко бурканче


● смокини - 15 бр.
● круша - 1 бр.
● захар - 1 ч.ч.
● вода - 1 ч.ч.
● лимонен сок - 1 с.л.

Начин на подготвяне

Почистете, измийте и разполовете смокините. Крушите си обелете, почистете от семките и нарежете на късчета.

Разпределете плодовете в тава, покрийте със захар и налейте водата. По принцип количеството й зависи и от това какъв брой сочни са плодовете, по тази причина, в случай че сортът смокини, който употребявате, е по-сух, то може да сложите малко повечко вода и захар.

Имам позната, която подготвя това сладко в безусловно диетичен вид, без никаква захар. Това също е алтернатива, само че би било удачно за бърза приложимост и единствено в случаи, когато самите плодове са задоволително ароматни и сладки.

Разбъркайте хубаво и печете под фолио на 160-170 градуса с вентилатор до момента в който смокините и крушите омекнат и течността се сгъсти. Накрая поръсете с лимонен сок, разбъркайте леко и оставете във фурната без фолио до момента в който получите мечтаната плътност (10-15 минути).

Продължителността на печене е взависимост от количеството. При мен от 45 големички и сочни смокини и 3 круши се получиха 3 бурканчета луксозно сладко, както и ми остана една дребна купичка за утринните палачинки.

Топлото сладко разпределете в стерилизирани авансово бурканчета (изварени или загряти във фурната, с цел да са идеално чисти от бактерии, в това число и капачките).

Затворете добре и обърнете с капачката надолу. Оставете по този начин да изстинат и по-късно приберете за предпазване на хладно и мрачно място.

Сладкото от смокини и круши на фурна е готово.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР