Барселона започна живота без Лионел Меси с победа. Каталунците надвиха

...
Барселона започна живота без Лионел Меси с победа. Каталунците надвиха
Коментари Харесай

Барселона потрепери, но започна живота без Меси с победа

Барселона стартира живота без Лионел Меси с победа. Каталунците надделяха с 4:2 вкъщи Реал Сосиедад на старта на Ла Лига. Възпитаниците на Роналд Куман изиграха мощен мач, въпреки и в края на мача да разрешиха на баските да се върнат в срещата.

Мартин Брайтуайт бе над всички за спечелилите с два гола и асистенция. По един път се разписаха Жерар Пике и Сержи Роберто. За Реал Сосиедад точни бяха Лобете и Оярсабал.

Още след 30 секунди игра Ремиро трябваше да избавя удар Брайтуайт. Последваха две благоприятни условия пред Гризман, които французинът пропусна.

Барселона поведе в 19-ата минута. Тогава Мемфис центрира от директен свободен удар, а Пике с глава матира вратаря на баските за 1:0.

В 29-ата минута Депай се опита да трансферира вратаря от огромно разстояние, само че той се върна и улови в точния момент.
 Снимка 543281
Източник:

Секунди преди почивката Френки де Йонг откри Брайтуайт в наказателното поле, а датчанинът с глава не остави шансове на Ремиро.

В 47-ата минута Гризман прати топката във вратата, само че откакто флагът беше вдигнат. Малко по-късно Алба се озова самичък против Ремиро, само че стреля в навън.

В 59-ата чудесно двойно подаване сред Алба и Депай разреши на левия бек да пробие в наказателното поле. След това той опита центриране, което беше избито от Ремиро, само че Брайтуайт стигна до топката и означи втория си гол за вечерта.

След трети гол Барса понижи темпото. В 66-ата минута Нето отрази удар на Мерино, а малко по-късно Беренечеа пропусна от комфортна позиция.

В 82-ата минута отлична офанзива на Реал Сосиедад докара до гол. Лобете се измъкна от отбраната и засече от придвижване центриране на Баренечеа отдясно.
 Снимка 543280
Източник:

Баските върнаха интригата в срещата пет минути по-късно. Микел Оярсабал извърши точно директен свободен удар от към 20 метра и направи резултата 3:2.

В продължението на мача Сержи Роберто оформи крайното 4:2. Брайтуайт проби отдясно след подаване на Гризман и центрира паралелно на голлинията. Там Роберто засече в опразнената врата.
 Фенове на Барса с офанзива против Лапорта
Фенове на Барса с офанзива против Лапорта

Опънаха транспаранти на " Камп Ноу "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР