Барселона загуби домакинството си на Ювентус в последен и за

...
Барселона загуби домакинството си на Ювентус в последен и за
Коментари Харесай

Ювентус разби Барса насред Камп Ноу, Роналдо с два гола

Барселона загуби семейството си на Ювентус в финален и за двата отбора мач от Група G на Шампионската лига. Срещата на стадион " Камп Ноу " приключи при резултат 0:3.

Точен на два пъти, от дузпи, за спечелилите беше Кристиано Роналдо. Уестън МакКени пък вкара хубав гол със странична ножица.
Снимка: БГНЕС  Ювентус разруши Барса посред
И двата тима към този момент се бяха класирали за идната фаза, като каталунците разполагат с актив от 15 точки. Те надиграха противника си в Торино с 2:0. Това е и единствената загуба на Старата госпожа на този стадий от конкуренцията.

Днес обаче торинци взеха желан реванш и финишират като водачи в подреждането.

Аут за Барса бе Усман Дембеле, който е с разтежение и дружно с Ансу Фати, Жерар Пике и Сержи Роберто не бе разполагаем на Роналд Куман.
Снимка: БГНЕС  Ювентус разруши Барса посред
Първото полувреме стартира по-добре за гостуващия тим. Футболистите на Ювентус имаха няколко положителни благоприятни условия да провеждат бързи офанзиви в полето на противника, като отбраната на каталунците не действаше изключително добре.

Изстрел на Роналдо бе избавен вещо от Тер Щеген, а по-късно и опит за остро центриране на Куадрадо не сполучи.

В 12-ата минута Кристиано Роналдо получи топката в наказателното поле, напредна, само че бе спрян от Араухо и падна на тревата. Главният арбитър уточни бялата точка, макар митингите на домакините.
Снимка: БГНЕС  Ювентус разруши Барса посред
Повторенията не бяха напълно безапелационни, като демонстрираха, че футболистът на Барселона употребява ръцете си в единоборството, само че не и дали това е имало резултат върху развиването на обстановката и дали е имало задоволително сериозна причина Роналдо да падне в пеналта.

Така или другояче португалецът бе прецизен от бялата точка, пращайки топката в средата на вратата, до момента в който Тер Щеген избра да се хвърли в левия ъгъл.
Снимка: БГНЕС  Ювентус разруши Барса посред
Само 7 минути по-късно безредие в полето на Барса докара до центриране към МакКени, който с неповторимо осъществяване на странична ножица повиши на 2:0 в интерес на Старата госпожа.

Последва реакция от страна на каталунците, които пробваха да провеждат две бързи офанзиви, само че Гризман не беше задоволително концентриран и загуби притежанието на топката, а малко по-късно удар на Меси беше избавен от Буфон.

Малко преди почивката Меси нахлу в полето на Юве и понечи да стреля, само че след конфликт с МакКени падна на земята. Главният арбитър не даде сигнал за нарушаване на разпоредбите, колкото и това да не се хареса на футболистите на " блаугранас ".
Снимка: БГНЕС  Ювентус разруши Барса посред
Така след края на първите 45 минути гостите водеха с 2:0.

В 52-ата минута Роналдо вкара втора дузпа, този път след игра с ръка на Лангле в наказателното поле, покачвайки на 3:0 за Старата госпожа.

Любопитно беше, че Лангле не получи публично предизвестие в тази обстановка, макар че дейностите му бяха по-скоро умишлени. Това щеше да бъде втори жълт картон за футболиста на домакините.

В средата на второто полувреме Гризман засече доста технично едно подаване в половината на Юве, само че топката " кацна " на напречната греда на вратата, защитавана от Буфон.

Последва противоречива обстановка, в която още веднъж бе забъркан Гризман. Той бе явно съборен в наказателното поле, само че страничният арбитър бе маркирал засада. Повторенията този път демонстрираха, че фактически френският национал е зад последния бранител на противника.

Гол на Бонучи малко преди края пък бе анулиран, още веднъж поради засада. И тук решението на страничния арбитър се оказа вярно, като обстановката бе прегледана и чрез системата ВАР.

Така или другояче нови постоянни попадения нямаше и резултатът се резервира неизменен, което класира Юве преди всичко в групата. Барселона заема втората позиция.

В другата среща от групата Динамо (Киев) победи Ференцварош с 1:0 в мач без значение.

Денис Попов вкара единствения гол в мача, с който украинският тим записа първата си победа в групата. Унгарците финишират без такава, с една точка в актива си.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР