Барселона срази у дома Ливърпул с 3:0 в първия мач

...
Барселона срази у дома Ливърпул с 3:0 в първия мач
Коментари Харесай

Барселона с огромна крачка към финала в ШЛ

Барселона съкруши вкъщи Ливърпул с 3:0 в първия мач посред им от полуфиналите на Шампионската лига и е с единия крайник на финала в най-престижния европейски клубен шампионат. Луис Суарес (26) и Лионел Меси (75, 82) осъществиха голове, които приближават каталунците до финала в Мадрид на 1 юни на стадион "Уанда Метрополитано ".

Мачът на „ Камп Ноу “ стартира вихрено с положения и пред двете порти. Още във 2-ата минута Салах тормози защитата на домакините, само че не съумя да стигне до завършващ удар. Минута по-късно пък Иван Ракитич беше изведен в наказателното поле гостите и незабавно шутира, само че защитник мазета топката в корнер. В петата минута Мане падна в наказателното поле и изиска дузпа за избутване в гърба, само че съдията Бьорн Кайперс остана безгласен.

В 13-ата минута Жоел Матип си оказа помощ с ръка в наказателното поле, само че холандският рефер реши, че и в тази обстановка няма задоволително учредения да уточни бялата точка. Последва бързо контраофанзива на гостите, само че в последния миг Жерард Пике пресече пас на Салах към Мане. Малко по-късно Коутиньо насочи неакуратен удар, в 20-ата минута Клоп извърши насилствена промяна и размени Наби Кейта с Хендерсън.

Каталунците съумяха да поведат в 26-ата минута, когато Луис Суарес се възползва от остро центриране на Жорди Алба, изпревари вратаря Алисон с шпагат и вкара първия си гол в шампионата този сезон.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР