Барселона победи у дома Леванте с 2:1, като двата гола

...
Барселона победи у дома Леванте с 2:1, като двата гола
Коментари Харесай

Дуетът Ансу Фати - Лео Меси донесе крехка победа на Барселона срещу Леванте

Барселона победи вкъщи Леванте с 2:1, като двата гола за каталунците бяха дело на 17-годишния Ансу Фати.

Лео Меси асистира на два пъти на своя млад съотборник в 30-ата и 31-ата минути. Така двамата демонстрираха, че заформят страховит дует и неналичието на Луис Суарес може да се окаже не толкоз огромна. Попадението за гостите от Валенсия означи Рубен Рочина в добавеното време.
 Пореден връх за Лионел Меси
Пореден връх за Лионел Меси

Стана първият в историята футболист, който реализира победа под №500 във всички шампионати в Испания на клубно равнище

Интересното е, че головете за домакините паднаха в границите на 100 секунди. Един от ветераните в състава на Барселона - Жерард Пике, отпразнува своя 33-и рожден с победа. За Леванте това беше юбилеен мач под номер 500 в испанския хайлайф. Фати, който е на 17 години и 94 дни също ще запомни този дуел, тъй като се трансформира в най-младия създател на два гола в Примера дивисион за този век, задминавайки Хуанми Хименес, направил същото на 17 години и 115 дни.

Първото голово състояние пристигна в 13-ата минута, когато Фати откри Меси тъкмо пред наказателното поле, само че шутът на аржентинеца мина настрана от вратата. В 17-ата минута неточност на Айтор даде нова опция на Меси, само че слабият му удар по земя попадна в ръцете на стража. Секунди по-късно Гризман беше изведен на добра позиция, само че изстрелът му излезе в навън. В 20-ата минута насмалко да се стигне до автогол във вратата на Леванте след осъществяване на корнер, а малко по-късно шут на Ракитич мина над вратата. В 26-ата Фати нахлу рисково в противниковото наказателно поле, само че опитът му за изстрел беше блокиран.
 Снимка 464843
Източник:

В 29-ата минута Меси направи следващия си пропуск в мача. Още при идната офанзива на Барса обаче тъкмо Лионел пусна ослепителен извеждащ пас към стоящия на ръба на засадата Фати, който прокара топката сред краката на Айтор за 1:0. Точно 100 секунди по-късно Фати вкара топката още веднъж сред краката на невярващия Айтор след асистенция на Меси - 2:0.

В 36-ата минута аржентинецът направи още едно брилянтно подаване - този път към Нелсон Семедо. Десният бек финтира двама противникови играчи и насочи удар, който обаче срещна напречната греда. В 45-ата минута португалският национал още веднъж реализира прословут пробив и центрира на Гризман, който не уцели вратата от два метра разстояние.

В 50-ата минута Гризман, Меси и Бускетс се изредиха да насочат шутове по посока на противниковата врата, само че нито един от тях не съумя да се разпише. Малко по-късно гостите стигнаха до първите си два удара в срещата. Тер Стеген мазета изстрел на Моралес, а при добавката Рочина прати топката над вратата.
 Снимка 464842
Източник:

В 57-ата минута Меси също се регистрира с пропуск. В 65-ата минута Пике получи първия жълт картон в мача, а незабавно по-късно и Алба видя същият картон поради противоречие със съдийско решение. В 67-ата минута Тер Стеген още веднъж сподели ослепителен инстикт, с цел да отрази удар на резервата Ернани. В 73-ата минута Фати се опита да оформи своя хеттрик посредством задна ножица. Секунди по-късно Меси реализира пробив, само че Айтор мазета удара му с крайник.

Във втората минута на добавеното време Рубен Рочина върна един гол, едвам тормози почитателите на домакините. Рочина не се зарадва от попадението. До края Леванте стигна до още една офанзива, само че завършващият удар излезе в навън.

Барселона: Тер Стеген, Семедо, Пике, Лангле, Алба, Де Йонг, Ракитич, Бускетс, Меси, Гризман, Фати

Леванте: Айтор, Мирамон, Весо, Постиго, Тоньо, Рочина, Вукчевич, Мелеро, Кампаня, Марти, Моралес
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР