Барселона победи с минималното с 1:0 като домакин Майорка в

...
Барселона победи с минималното с 1:0 като домакин Майорка в
Коментари Харесай

Младок измъкна Барселона срещу Майорка

Барселона победи с минималното с 1:0 като хазаин Майорка в мач от 28-ия кръг на Ла Лига. Единственото попадение в срещата бе дело на Ламин Ямал, който се разписа с хубав удар в 73-ата минута.

В 21-вата минута Рафиня се свлече в наказателното поле след прикосновение с Хосе Копете. След преразглеждане с ВАР се стигна до дузпа за Барселона. Илкай Гюндоган стреля към долния ляв ъгъл, само че Предраг Райкович предугади желанията му и избави.

В 35-ата минута Жоао Феликс си настройки топката на границата на наказателното поле и насочи акуратен удар към левия ъгъл, само че топката мина около страничния дирек.

Две минути по-късно се стигна до следващата травма в състава на Барселона. Рафиня получи контузия, като бе наложително сменен от Фермин Лопес.

В последната минута от постоянното време на първата част Фермин Лопес насочи прекрасен удар с глава тъкмо под напречната греда, само че Райкович съумя да избие.

В 54-ата минута Ведат Муричи си освободи пространство за удар към точката за дузпата и засече с глава центриране от свободен удар, само че бе спрян от напречната греда. Оказа се, че косоварят е бил в засада и попадението нямаше да бъде прието.

Само три минути по-късно Барселона отговори с греда на собствен ред. Ламин Ямал проби в наказателното поле и нанесе удар към далечния десен ъгъл, само че и неговият шут срещна напречната греда.

В 73-ата минута влезлият от аварийна пейка Роберт Левандовски пусна към Ламин Ямал, който напредна в наказателното поле с топка в крайници и с елегантен удар към горния десен ъгъл попари Райович, който нямаше късмет да избави - 1:0.

Така каталунците събраха 61 точки и се изкачиха до второто място във краткотрайното класиране, откъдето изпревариха тима на Жирона, който, обаче, е с мач по-малко. Лидер е Реал (Мадрид) с 5 повече, а гостите от Балеарските острови остават 15-и с 27.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР