Барселона не успя да повтори знаменития обрат от сезон 2016/17

...
Барселона не успя да повтори знаменития обрат от сезон 2016/17
Коментари Харесай

Меси допринесе "Барселона" да не постигне ново чудо в ШЛ

" Барселона " не съумя да повтори популярния поврат от сезон 2016/17 против " Пари Сен Жермен " и отпадна на 1/8-финалите в Шампионската лига. Тогава каталунците изгубиха с 0:4 в Париж, само че на " Камп Ноу " сториха знамение и продължиха след погром с 6:1.

Сега, след 1:4 в Испания, обаче " Барса " стигна единствено до 1:1 в реванша на ст. " Парк де Пренс " и за първи път от 2007 година насам няма да взе участие на 1/4-финалите в най-силния европейски клубен шампионат.

Значителен принос за неуспеха на испанския гранд имаше суперзвездата на отбора Лионел Меси. Той означи ужасно попадение в 37-ата мин. с мощен отдалечен шут (негово 120-о в Шампионската лига), само че тъкмо преди почивката изпусна дузпа, с което попречи на " Барселона " да поведе и да вземе огромен психически задатък преди втората част.

А до почивката воденият от Роналд Куман тим доминираше на терена, вратарят на ПСЖ Кейлор Навас избави няколко доста рискови удара, а в 23-ата мин. Сержиньо Дест от гостите удари и напречната греда. Парижани излязоха с изненадващо отбранителна тактичност, само че въпреки всичко съумяха да поведат в 30-ата мин. посредством Килиан Мбапе от дузпа, отсъдена след интервенция на VAR, при която бе открито, че Клеман Лангле ( " Барселона " ) е направил нарушаване против Мауро Икарди. Така Мбапе (22 г.) стана най-младият футболист в историята, който е отбелязал 25 гола в Шампионската лига.

Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР