Барселона надви Реал Мадрид с 2:1 у дома в поредното

...
Барселона надви Реал Мадрид с 2:1 у дома в поредното
Коментари Харесай

Барса обърна Реал и докосва титлата в Ла Лига

Барселона надделя Реал Мадрид с 2:1 вкъщи в следващото издание на Ел Класико в дербито на 26-ия кръг от испанската Ла Лига. На „ Камп Ноу “ каталунците обърнаха огромния си противник и към този момент водят с 12 точки разлика пред първенците в борбата за купата .
Франк Кесие (л) вкара победния гол в продължението на мача.
Двубоят стартира по-добре за възпитаниците на Карло Анчелоти, които откриха резултата още в 9-та минута след автогол на Роналд Араухо. Кралският клуб откри надзор върху протичащото се на терена, като домакините рядко имаха положителни благоприятни условия за гол пред вратата на Тибо Куртоа. При една от тях Андреас Кристенсен стреля с глава след центриране от ляво, само че настрана от вратата. Все отново, играчите на Шави Ернандес се добраха до изравнително попадение посредством Сержи Роберто в края на първото полувреме.

След почивката Барселона се засилва, само че по този начин и не намираше път към обрата. Вместо това, „ белият балет “ вкара топката в мрежата на Марк-Андре тер Стеген посредством резервата Марко Асенсио в 81-та минута, само че голът на офанзивния футболист бе анулиран след интервенция на ВАР. Стигна се до втората минута на продължението, когато Алехандро Балде подаде остро в наказателното поле на Реал, където влезлият от пейката Франк Кесие с удар по земята матира Куртоа за крайното 2:1.

С успеха Барса допира шампионската купа, водейки с 12 точки пред Реал. Каталунците взеха трето от четирите дербита през акцията, откакто при започване на годината победиха противника с 3:1 на финала за Суперкупата на Испания, а неотдавна и с 1:0 в първи полуфинал за Купата на Краля. Реваншът сред двата отбора е на 5 април, а преди този момент „ блаугранас “ гостуват на Елче за състезание, а Реал е хазаин на Валядолид. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР