Барселона. Жертвите от терористичните атаки в Каталония, в резултат, от

...
Барселона. Жертвите от терористичните атаки в Каталония, в резултат, от
Коментари Харесай

AFP: Туристи от над 30 националности са сред жертвите на терористичните атаки в Барселона, ето от къде са те:

Барселона. Жертвите от терористичните офанзиви в Каталония, в следствие, от които починаха 14 и бяха ранени още над 100 души, са от над 30 националности, съобщи AFP.
Починалите и наранените са жители на страни от целия свят, като Франция, Венецуела, Австралия, Ирландия, Перу, Алжир, Китай и други
Убити
Съединени американски щати – Държавният секретар на Съединени американски щати Рекс Тилърсън съобщи, че минимум един човек е погубен.
Канада – Министър-председателят Джъстин Трюдо сподели, че един канадец е умрял, а още четири са ранени
Аржентина – от Външното министерство на страната оповестиха, че 40-годишната Силвина Алехандра Перейра е измежду жертвите. Тя е живяла в Барселона от 10 години.
Италия – от Рим оповестиха, че има двама италианци измежду убитите. Единият от тях е компютърен експерт на име Бруно Гулота. 35-годишният Гулота е бил на почивка в Барселона, дружно с жена си и двете им деца.
Белгия – жена от град Тонгр, източна Белгия, която е била на посещаване в Барселона, съпроводена от фамилията си, е била убита, обявиха от Външното министерство на Белгия.
Португалия – 74-годишна жена е измежду прегазените от микробуса, съгласно държавното управление.
Ранени
Франция – най-вече ранени са от тази страна. Външният министър Жан-Ив льо Дриан съобщи, че 28 французи са ранени, като осем от тях са в тежко положение.
Германия – Говорителят на Министерството на външните работи Мартин Шефер сподели, че 13 германци са получили пострадвания, като някои от тях „ се борят за живота си “, също така, той не отхвърли опцията да има негови сънародници измежду убитите.
Ирландия – четири-членно семейство е имало потребност от лекуване в болница, след офанзивите, обявиха от Дъблин.
Англия – Министър-председателят Тереза Мей направи телевизионно послание, в което сподели, че „ няколко британци са били жертви на офанзивата “, само че не даде повече детайлности за броя на ранените. Освен това, тя загатна, че управляващите „ незабавно преглеждат отчетите за дете, което е изчезнало и е с двойно английско поданство. “
Нидерландия – Трима холандци са ранени, само че са вън от заплаха, обявиха от държавното управление.
Белгия – Външният министър Дидие Рейндерс съобщи, че от двамата ранени белгийци, един е в тежко положение
Румъния – трима ранени, двама мъже, на 33 и 42 години, са в болница в устойчиво положение, а третия е с леки пострадвания
Австралия – съгласно австралийското държавно управление има трима техни съграждани с леки пострадвания
Гърция – две деца са ранени, дружно с майка им, която е германка. Бащата е избегнал пострадвания, само че е в потрес, съгласно източници от гръцкото държавно управление.
Мароко – трима мароканци са ранени, в това число шест-годишно дете, което се намира в „ сериозно положение “, съгласно известие на Външното министерство на страната.
Куба – четирима кубинци са получили пострадвания в Барселона, а още един е леко ранен, по време на офанзивата в Камбрилс, съгласно известие в интернет портал.
Европа – по един човек с пострадвания от Унгария, Македония, Австрия и Турция.
Азия – двама жители на Тайван и един на Хонг Конг са ранени
Властите в Каталония обявиха, че измежду жертвите има жители на Испания, Алжир, Аржентина, Канада, Китай, Колумбия, Доминиканската република, Еквадор, Египет, Филипините, Хондурас, Кувейт, Мавритания, Пакистан, Перу и Венецуела.
Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР