Бърно. България ще бъде домакин на 31-то съвещание на Съвета

...
Бърно. България ще бъде домакин на 31-то съвещание на Съвета
Коментари Харесай

Българските антарктици представиха работата си на форум в чешкия град Бърно

Бърно. България ще бъде хазаин на 31-то заседание на Съвета на мениджърите на национални антарктически стратегии (COMNAP), което ще се организира през юли 2019 година Това беше контрактувано на приключилото в Бърно, Чехия, 29-то заседание на COMNAP и е огромно самопризнание за българската антарктическа стратегия, оповестиха Българския антарктически институт. На форума България беше показана от шефа на Българския антарктически институт проф. дн Христо Пимпирев и логистик-мениджърите инж. Йордан Йорданов и Драгомир Матеев.
Българската делегация показа активността на България в Антарктика през последния сезон и координира логистичната и научна стратегии на идната 26-анационална антарктическа експедиция.
Благодарение на отличните връзки на нашите полярници бяха извършени лични диалози с представители на над 20 страни и бе реализирана договореност за превоза на хора, храни, гориво и строителни материали до българската антарктическа база. По предварителни планове идната експедиция ще стартира в края на ноември и първата група българи ще стигне до базата благодарение на бразилската и аржентинската антарктическа стратегия. Както постоянно съществена помощ за превоза на няколкото групи български учени в средата на декември и началото на януари ще окаже испанската антарктическа стратегия с техния транспортен съд „ Хесперидес ”. Прибирането на нашите учени след зазимяването въз основата през март 2018 година ще бъде със аероплан, нает от португалската антарктическа стратегия.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР