Бърка ли България генерално в начина, по който се справя

...
Бърка ли България генерално в начина, по който се справя
Коментари Харесай

Мълчанието е знак на съгласие: Мария Бонева за домашното насилие

Бърка ли България генерално в метода, по който се оправя с домашното принуждение. Още няколко случая прибавихме тази седмица към статистиката – брачната половинка на прокурора Бисер Михайлов съобщи, че е паднала при битов скандал, а не е била бита от брачна половинка си в Перник, макар че щерка й се обади на 112 да търси помощ. Друг мъж се похвали в обществени мрежи, че е наранил жена с макетен нож, към това прибавяме казусът Дебора Михайлова. Мария Бонева, залята с киселина преди 21 години, споделя за пътя, през който е предходна. Нападението над нея остана неразкрито, оповестява.

„ Нападението над мен беше към бизнеса и към хората, за които работих. За мен беше по-важно да дам публичност на този вид принуждение и да кажа, че то не е обикновено в една европейска страна ”, сподели Бонева.



Снимка NOVA:Мария Бонева

Относно случая с прокурорската брачна половинка на Бисер Михайлов от Перник, която е в болница след фамилен скандал, Бонева сподели, че може би тя има други терзания. „ Явно фамилията е внимателно и не желае това да става притежание на обществото. Не мога да се съглася, че това е във всяко българско семейство, в случай че има такава наклонност, това би трябвало да се спре. Мъжът й е прокурор, той има връзки в системата. Може би фамилията й е споделило, че това е някакъв позор ”, сподели Бонева.

Тя признава, че не знае дали вярното е да се приказва в обществото за домашното принуждение или да не се приказва. „ Но мълчанието е знак на единодушие. От друга страна – даже когато има заловен нарушител, в случай че има бързи ефикасни присъди, евентуално жертвите на домашно принуждение биха били по-смели да търсят помощ ”, изясни дамата, потърпевша от заливане с киселина.

„ Медиите могат да дадат публичност, само че те не могат да осъдят. Може би това предизвика насилниците, че това е безнаказано и съвременно ”, сподели Мария Бонева.

Тя е потърсила Дебора Михайлова (момичето от Стара Загора, което имаше над 400 шева), тъй като по този начин е почувствала обстановката. Когато преди години тя самата е била залята с киселина, при нея е пристигнала журналистката Ани Заркова.

„ Тя ми описа всичко, през което ще мина. Тя е втората социална персона, залята с киселина, първата е била журналистка в Българска национална телевизия. Ани ми сподели 3 неща, които няма да не помни – нищо няма да е същото и това в действителност е по този начин. Каза ми никога да не вървя до Америка и да се доверя на доктор Кръстинова, тъй като тя е ходила до Америка нещата не са били по този начин, както се показват. Тя ми сподели да намеря сили сама да изляза от това, тъй като даже да има човек до мен, ще е за малко, да се доверя на себе си ”, сподели Бонева.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР