Баражът между България и Унгария за Евро 2020 е под

...
Баражът между България и Унгария за Евро 2020 е под
Коментари Харесай

Решителният плейоф между България и Унгария може да бъде отложен?

Баражът сред България и Унгария за Евро 2020 е под сериозна въпросителна. Мачът би трябвало да се играе на 26 март на стадион "Васил Левски ", само че поради ковид има възможност всички плейофи да бъдат отсрочени.

Във вторник УЕФА ще организира годишния си конгрес в Холандия и тогава ще бъде извършена незабавна среща с представителите на всички 55 членки на централата. Основният въпрос е бъдещето на евротурнирите и Евро 2020 в изискванията на рисковата болест. Ще бъде наранена и тематиката с плейофите за класиране на Европейското, а един от тях е точно мачът България - Унгария.

Президентът на УЕФА Александър Чеферин идва през днешния ден в Амстердам и ще има няколко срещи с представителите на страните членки преди конгреса. За момента управата на европейския футбол не дава индикации, че възнамерява отсрочване на елиминационните етапи на евротурнирите или провеждането на Евро 2020, което ще се играе на територията на 12 страни.

Решението обаче ще бъде взето от всички членки на УЕФА, а формалната позиция ще стане ясна в границите на идващите 48 часа.

Et si l’Euro 2020 était annulé? https://t.co/Z6u7oYW16s
— Sport.fr (@FilSport) March 1, 2020
Ситуацията с епидемията става все по-тревожна и в света на футбола. Първенството в Швейцария бе прекратено, а доста от мачовете в Италия бяха отсрочени. Преди дни Интер и Лудогорец играха пред празните трибуни на „ Сан Сиро “ в мач-реванш от 1/16-финалната фаза на Лига Европа.

През март предстоят освен решителните плейофи за последните квоти за Евро 2020, а и голям брой другарски срещи, които ще се проведат из цяла Европа. Но успокоението на всички ръковдни фигури в европейския футбол е, че Европейското състезание към момента е доста надалеч и упованията са епидемията да затихне.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР