Банята отдавна не функционира по предназначение и от десетилетия наред

...
Банята отдавна не функционира по предназначение и от десетилетия наред
Коментари Харесай

Варненци искат да спасят банята ”Гъбата”. Инициират подписка

Банята от дълго време не действа по предопределение и от десетилетия наред предумишлено е оставена да се разрушава. Гражданите подозират нечисти желанията на вложителите, които желаят да я съборят, с цел да построят следващата голяма жилищна постройка. Затова уредниците приканват жителите да бъдат дейни, тъй като всеки автограф има значение.

 

Чрез актуалната подписка основателите упорстват да се запази емблематичната постройка, която е и забележителна за града. Тя е позната на всички варненци и посетители на Морската столица като " Гъбата ". Организаторите се надяват мястото да бъде социализирано като публично пространство, вместо да бъде превърната в следващата безлична жилищна постройка.

 

Протестиращите молят към вложителя " СВП ИНВЕСТ " ООД с шефове арх. Светослав Станиславов и Пламен Панайотов да преразгледат желанията си и се надяват, че с взаимни старания ще съумеят да защитят това архитектурно завещание. 

 

От фондация Гея се ангажират да спомагат за ремонт и включване на постройка " Гъбата " като градско пространство с изключително значение за устойчивото, модерно и културно развиване на Варна.Инициаторите показват, че дружно застават против " систематичното обезличаване на Морската столица от дейностите и бездействията на Община Варна: в това число кмет, основен проектант, общински съвет. "

 

Инициаторите укоряват локалната власт, че посредством непрозрачно обмисляне и без действителен спор с жителите се правят промени в градската среда, които ощетяват достоверния образ на града: " Ние изрично сме срещу унищожаването на емблематични здания за Варна! "

 

Гражданите предизвестяват, че са подготвени да създадат най- огромната жива верига в града от баня " Гъбата " през Шахдома до хотел Одесос. Очаква се акцията да се организира в събота на 26-ти ноември от 11.30 часа.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР