Баня Лука. Догодина Република Сръбска ще продължи да се бори

...
Баня Лука. Догодина Република Сръбска ще продължи да се бори
Коментари Харесай

Милорад Додик: Цяла Америка се е прицелила в малкия Милорад Додик

Баня Лука. Догодина Република Сръбска ще продължи да се бори за своята регламентирана от Дейтънското съглашение позиция, " сподели пред " Независне новине " Милорад Додик, сръбският член на председателството на Босна и Херцеговина (БиХ), представен от македонското електронно издание “Локално “ .

Той твърди, че не се опасява от глобите на Съединени американски щати или Германия и отбелязва, че Република Сръбска е предложила платформа за диалози с Федерация БиХ по отношение на наложените решения, само че че бошняците не желаят това.

„ Те мислят, че ще се отърват от Додик и по този начин ще пристигна някой, който ще се съгласи с всичко, което споделят, и ще го унищожат “, сподели Додик.

Той акцентира, че Република Сръбска няма да беседва с Кристиан Шмид, до момента в който Съветът за сигурност не го удостовери като висш представител.

„ Искам да запазим нашата автономност. „ Не желая огромните да се бият на наш тил, без значение за кого става дума “, сподели Додик.

Той добави, че нови законови решения по отношение на Върховния съд и Прокурорския съвет на районен съд ще влязат в Народното събрание на районен съд в края на януари.

„ Ще отменим Закона на Ашдаун, който не разрешава разпореждането с държавна благосъстоятелност на районен съд. „ След това ще контролираме собствеността на районен съд, изключително горите и земеделските земи, с новия закон, тъй като твърдим, че Конституционният съд е бил безусловно политически стимулиран, когато е вземал решение “, сподели Додик.

Запитан дали се тормози от оповестяването на наказания, Додик сподели, че живее в режим на наказания от няколко години.

„ Това е нелепост, те направиха всичко, единствено с цел да ми попречат да отида на встъпването в служба на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, който поддържах “, сподели Додик.

Той добави, че в никакъв случай повече няма да желае виза за Америка и че глобите му наподобяват на изтощение.

„ Цяла Америка се прицелва в един дребен Милорад Додик. Понякога, когато остана самичък, си споделям какъв брой съм мощен. " И да Ви кажа почтено, аз се дръзвам ", сподели Додик.

Запитан за немските наказания, Додик сподели, че немският външен министър Аналена Бербок, която упорства за наказания, " няма визия за БиХ " и " няма нищо общо със протичащото се тук ", цитира думите му сръбската осведомителна организация Tanjug.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР