Банско. В три поредни дни в Банско се провежда последният

...
Банско. В три поредни дни в Банско се провежда последният
Коментари Харесай

Благоевград: В Банско ще се проведат състезанията по бордъркрос в рамките на последния кръг от Световната купа по сноуборд

Банско. В три следващи дни в Банско се организира последният кръг от Световната купа по сноуборд преди Зимната олимпиада в Пьонгчанг. Това оповестиха от пресцентъра на Община Банско . В чест на рожденика - Радо Янков, който нямаше шанс в първия ден от надпреварата и отпадна още в квалификациите, домакинът на шампионата Георги Икономов, му сервира специалитетът на планинския курорт – бански бут. Това се случи по време на церемонията по формалното разкриване на стартовете в Банско. На нея участваха още господин Цеко Минев – ръководител на БФСки, заместник-министъра на туризма госпожа Ирена Георгиева и министъра на спорта Красен Кралев, който имаше достойнството и удоволствието публично да открие Купата. Освен апетитния подарък, обгърнат с алена панделка, най-хубавият български сноубордист получи торта от генералния спонсор на БФСки и Световната купа – Fibank. Сред премиите е и брандираната с лика му кабина, която от „ Юлен “ направиха в чест на празника му и постигнатите огромни триумфи.
Стартовете на Бъндеришка поляна бяха забелязани онлайн от над 2000 фенове. Да видят купата пристигнаха също огромните футболисти от близкото минало Веселин Балевски, Наско Сираков и Лъчезар Танев. Министърът на младежта и спорта Красен Кралев похвали домакините от БФСки и Община Банско за отличната организация за Световната купа.
„ Благодаря на страната в лицето на министър Кралев, както и на БФСки за чудесната организация, времето също е с нас. Ние още веднъж сме във фокуса на всички международни медии. Ще продължим да работим по тази причина, спортистите и гостите на града да се усещат добре в Банско, и да отнесат хубави мемоари и прекарвания отсам. 54 страни предават този състезателен конгрес. Не е нужно да споделяме какво е смисъла на една такава реклама за България и българския спорт ”, съобщи кметът Георги Икономов и добави, че сходни спортни събития от международна големина демонстрират безмислеността на разногласията, които се развихрят в България по повод построяването на в допълнение инфраструктура за зимни спортове.
Стартовете от първия ден донесоха победа за Естер Ледецка от Чехия, а при мъжете победител стана Джей Джей Андерсън от Канада, който е и най-възрастния участник. Днес ще се проведат надпреварите в бордъркроса, където ще взе участие Александра Жекова. В неделя (28 януари) са вторите стартове в паралелния великански слалом.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР