Банско ще бъде домакин на първия национален фестивал за народно

...
Банско ще бъде домакин на първия национален фестивал за народно
Коментари Харесай

Звезди на народната музика на Фолклорна магия в Банско

Банско ще бъде хазаин на първия народен фестивал за национално творчество "Фолклорна магия " от 29 юни до 1 юли. Форумът има за цел да разпространява, запази и развие българските обичаи, фолклор, традиции, просвета и родното произвеждане. Фестивалът ще показа пазителите на българското национално творчество - самодейци от всички фолклорни области и възрасти, занаятчии и стачкуващи на обичайни артикули. Изпълнителите ще се показват на няколко подиуми в градския парк в Банско в целодневна конкурсна стратегия в категориите пеене, свирене, танци и проява на традиции и обичаи. През трите дни те ще бъдат оценени от авторитетно жури.
Организаторите Фен фолк ТВ и община Банско оповестиха и гост-звездите на националния фестивал за национално творчество. За първи път на една сцена онлайн присъединяване ще бъдат едни от най-обичаните и известни реализатори на националната музика в България. Ще има концертна стратегия в обедната част на деня, както и вечерта.
След формалното разкриване на "Фолклорна магия " на 29 юни ще се изявят Румяна Попова, Янка Рупкина и Илиян Йорданов, Ваня Вълкова, МФГ "Годлевски Великден " и оркестър "Щуро маке ".
През втория фестивален ден, 30 юни, жителите и гостите на Банско ще могат да чуят онлайн Радостина Паньова, Ива Давидова, Ана-Мария, Неврокопския отбор за песни и танци от Гоце Делчев, Младен Малаков и Надя Петрова.
В последния ден от националния фестивал - 1 юли, посетителите ще се насладят на осъществяванията на Бинка Добрева и Александър Райчев, Ива и Велислава Костадинови, "Бански старчета ", Гуна Иванова, Илиян Михов-Баровеца, Георги Янев и оркестър "Орфей ".

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР