Банско. На своето редовно заседание, Общински съвет Банско одобри участието

...
Банско. На своето редовно заседание, Общински съвет Банско одобри участието
Коментари Харесай

Благоевград: Общински съвет-Банско одобри участието на Общината в нов социален проект

Банско. На своето постоянно съвещание, Общински съвет Банско утвърди присъединяване на Общината като сътрудник в план „ Насърчаване на общественото включване посредством развиване на умения за автономия и личностно развиване ”. Това оповестиха от пресцентъра на Община Банско . Проектът е с водеща организация Сдружение с нестопанска цел „ Волейболен клуб Спартак ” и се извършва по предпочитана ос „ Намаляване на бедността и поощряване на общественото включване ”. В рамките на плануваните действия, 12 лица, сред 18 и 24 години, настанени в резидентни обществени услуги, ще получават профилирана поддръжка за развиване на гениите им, придобиване на умения за независим живот, ще се търсят способи за възстановяване на професионалното и личностното им развиване, ще им бъдат правени самостоятелни съвещания.
В отговор на молба от Българската ски федерация, бяха отпуснати 120 000 лв. за организацията на Световната купа по сноуборд през 2018 година. Състезанията в дисциплините успореден великански слалом и сноуборд крос, ще се проведат от 26 до 28 януари, когато международният хайлайф в сноуборда още веднъж ще се събере в Банско на последна подготовка преди Зимната олимпиада в Корея.Две общински наредби претърпяха промени и допълнения: Наредбата за определянето и администрирането на локалните такси и цени на услуги и права на територията на община Банско бе променена в сходство с националното законодателство, както и в преписка с останалите настоящи общински наредби.
В настоящата Наредба за комерсиалната активност бе продължен срокът на издаване на позволение за удължено работно време на обектите от една на три години. С оглед поддържането на по-добра хигиена и ред на проведения индустриален пазар в гр. Банско, в наредбата бяха допълнени съответни условия към търговците, упражняващи тази активност. Съветниците одобриха Подробен устройствен план – План за изменение на улична и дворищна регулация на село Филипово в региона на корекцията на река Градинишка. Проектът планува обезпечаването на транспортен достъп до три квартала на обитаемото място, ситуирани при огромна денивелация. Паралелно с това ще бъде осъществена промяна на реката, т.е. ще бъде построена защитна стена против преливане на водите й.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР