Банкя и Горна Баня могат да бъдат сърцето на курортното

...
Банкя и Горна Баня могат да бъдат сърцето на курортното
Коментари Харесай

Ваня Григорова: Минералните извори на София трябва да се използват, за да превърнем Банкя и Горна баня в средища за туризъм и отдих

Банкя и Горна Баня могат да бъдат сърцето на курортното дело и туристически дестинации от народен и международен мащаб със своите минерални извори, природа и чист въздух. Вместо това техният естествен запас се разграбва, а инфраструктурата им се разрушава. Това сподели претендентът за кмет на София и лидер на листата на МК „ Българска социалистическа партия за България “ Ваня Григорова на срещи с обществеността в Банкя и кв. „ Горна баня “.

В предизборните срещи се включиха претенденти за общински съветници, измежду които водачът на Българска социалистическа партия - София Иван Таков и претендентите за районни кметове на Банкя Светослав Велков и на „ Овча купел “, в чиито лимити влиза „ Горна баня “ – Христо Колев.

София разполага с благосъстояние, което разхищава. Банкя може да бъде сърцето на курортното дело, уточни Ваня Григорова: „ Тук има рехабилитационни центрове. Най-сетне беше актуализирана и работи минералната баня, само че още изначално Столична община, макар че вложи милиони в реконструкцията й, съобщи, че ще търси концесионер. Защото през последните 30 години това е общоприетото държание на ръководещите “.

Публичните услуги не би трябвало да бъдат в ръцете на частни компании, те би трябвало да работят в полза на обществото, акцентира претендентът за кмет и уточни различен основен проблем, резултат от политиката на концесиониране – проблем и на Банкя, както в доста други елементи на Столична община – сметосъбирането. Тя даде и отговора за какво това се случва – образец за това е бившето общинско сдружение „ Чистота Искър “, в този момент " Софекострой ", което сега обслужва единствено един регион – „ Красна поляна “ – този, който носи загуби. „ Всички, носещи облага, бяха отнети и дадени в частни ръце “, изясни Ваня Григорова.

„ Горна баня “ е друго знаково място в София с скъпите си минерални извори. От първокласен квартал и туристическа дестинация с гости от целия свят в този момент той се е трансформирал в едно от местата, които носят белезите на съсипия и давност, макар че е известно с минералните си води и с най-чистия въздух в София, с помощта на неповторимото взаимоотношение сред въздушни течения в полите на Витоша.

„ Горна Баня “ може да бъде туристически център, само че в този момент е с рушаща се и затворена градска баня, изоставена социална тоалетна и разрушени улици – това не са предпоставки за развиване на туризъм “, разяснява Ваня Григорова и изрази безапелационната си позиция:

„ Минералната вода е отдадена на концесия за жълти стотинки, а банята стои затворена. Това би трябвало да се промени “.

Кандидатът за кмет на регион „ Овча купел “ Христо Колев, който е родени и живее в „ Горна баня “, се обърна прочувствено към присъстващите жители: „ Приличаме на зле поддържано село, боли ме и това ще се промени. Докога да поносим и за какво още поносим? “

Той акцентира, че е мит оправданието, че от районния кмет нищо не зависи и се ангажира:

„ Имам и концепциите, и решенията и в случай че би трябвало, ще дремя в Столична община, само че дружно с целия екип ще извоюваме добър бюджет и нещата ще стартират да се случват “.

„ Изключително значимо е да покажем на жителите, че има и различен метод да се ръководи столицата. Това е допустимо “, разяснява Григорова и добави: „ Нашите съперници споделят, че София би трябвало да стане като Виена, само че не помнят, че австрийската столица е известна като „ Червената “ Виена “.

Ваня Григорова и останалите претенденти се оповестиха против страха да изразиш свободно политическата си воля.

„ Отдавна към този момент няма политически резервати. Отдавна към този момент ние не сме крепостни селяни и никой няма право да счита, че нашият глас му е обезпечен и в случай че има пари, може да си купи власт, снизхождение и следващата социална поръчка “, уточни Ваня Григорова и съобщи: „ Като свободни жители ние в този момент ще изберем политиката, която е в наш интерес. Не в полза на шепа олигарси и милионери, които към този момент желаят не просто въздействие, а сами да държат инструментите в ръцете си, с цел да ни ръководят “.

Да гласуваш е единственият метод за смяна на ръководството, всичко друго е подмолно и води до източване на нашите - обществените средства. А това оставя нашите деца без положителни учебни заведения, без спорт и без просвета, а без просвета ние забравяме кои сме “, сподели още тя.

Председателят на Българска социалистическа партия – София Иван Таков благодари на всички претенденти и особено на Ваня Григорова за смелостта да влязат в тази нелека борба. " Ние сме тим и дружно ще разглобим Сглобката. Няма да допуснем тя да бъде направена в София, а с това ще сложим началото и на разглобяването й на национално равнище, сподели Иван Таков. - Нашите претенденти са носителите на смяната в столицата. 33 години се нагледахме по какъв начин разпродават София, по какъв начин една шепа доближени до градската власт се облагодетелстват за сметка на жителите. Стига толкоз! София би трябвало да бъде за всички ".

 

 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР