Банкя е едно от местата на политическата карта на България,

...
Банкя е едно от местата на политическата карта на България,
Коментари Харесай

Тома Биков: Най-лесно е да се поиска вот на недоверие

" Банкя е едно от местата на политическата карта на България, в което само токът не е спрял. Ние сме извънредно обезпокоени за спиралата надолу по която се движи българската страна ". Това разяснява в " Панорама " депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

Той съобщи, че през последните 33 години народна власт не е имало случай, в който парламентарната бюджетна комисия да е отхвърлила проектобюджет на финансовия министър.

" Това е по този начин, тъй като постоянно до момента бюджетната комисия е имала доверие на финансовия министър. Това, че беше отритнат този бюджет, и на всички места се пояснява по този метод, значи, че нямаме доверие на министъра на финансите, а оттова и на държавното управление ", разяснява Биков.

Той изрази мнение, че преди гласуването на второ четене, бюджетът би трябвало да бъде пренаписан с нови параметри, както и да бъде направена 3-годишна финансова рамка, в която да се опише от кое място ще дойдат приходите.

Най-лесно е да се изиска избор на съмнение, счита Биков, само че ГЕРБ изчакват да видят какво ще предприеме Кирил Петков.

" Първо министър председателят трябваше да изиска избор на доверие, тъй като явно едно държавно управление в такова положение не може да прокара бюджет. Той може да изиска избор на доверие, в случай че не го получи, да има друга спогодба и да се види докога работи това държавно управление ", съобщи Тома Биков.

По думите му държавното управление е " завършило ".

" В този парламент държавно управление с министър председател Кирил Петков и министър на финансите към този момент е незвъзможно и това е явен факт ".

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР