Банковите операции в кеш стават все по-скъпи. Това е видно

...
Банковите операции в кеш стават все по-скъпи. Това е видно
Коментари Харесай

Банките пак режат - сега в кеш

Банковите интервенции в кеш стават все по-скъпи. Това е видно от оповестения от Българска народна банка междинен размер на главните такси по платежните услуги.

Централната банка е направила изчислението на база на данните към края на предходната година, оповестява БНР..

3 лв. 91 стотинки – толкоз коства, в случай че създадем пряк превод по сметка в друга банка, в случай че погледнем междинния размер на таксите по главните платежни услуги.

От избраните от Българска народна банка размери, които са изчислени на база на пазарните данни от цените на услугите от 18 банки и непознати клонове, които оперират у нас и дават платежни услуги, тегленето на пари в брой или на гише, както и вноските кеш стават все по-скъпи, до момента в който по-евтиният вид за разплащане остава онлайн или посредством ПОС – терминал в магазин

Само за съпоставяне – кредитен превод на книжен притежател към платежна сметка в същата банка коства приблизително един лев и 74 стотинки. Същата услуга онлайн се заплаща 44 стотинки.

Независимо каква ни е картата, заплащането на ПОС е гратис. Ако теглим пари в брой на гише, ще би трябвало да платим 2 лв. 81 стотинки. Изтеглянето на сума до 1 000 лв. през банкомат на същата банка е 25 стотинки, само че в случай че се наложи да използваме устройство на друга банка, цената надвишава един лев.

Банките следва да се съобразят със междинния размер на таксите по главните платежни услуги най-късно до 1 юни, излиза наяве от известието на Българска народна банка.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР