Банкови преводи за милиони свидетелстват, чеРазмиг Чакърян – Амие подготвял

...
Банкови преводи за милиони свидетелстват, чеРазмиг Чакърян – Амие подготвял
Коментари Харесай

Подготвял ли е Чакърян - Ами път за бягство за себе си и Пепи Еврото?

Банкови преводи за милиони свидетелстват, чеРазмиг Чакърян – Амие подготвял “път за евакуация ” дни преди акцията в свързвания с него гръцки ресторант “Келари ”, написа. Преди полицията да нахлуе в офисите наПетьо Петров – Еврото, които са покрай заведението, някогашният следовател беше апетитен за извънредно непосредствен доЧакърян. Една от работните хипотези за бягството на някогашния началник на Столичното разследване е, че той е избягал презКапитан Андреевокъм Истанбул, а от там към Дубай – Обединените арабски емирства (ОАЕ). Според източници в Министерство на вътрешните работи това се е случило с поддръжката на Чакърян. Според друга версия, в случай че Еврото въобще е напуснал България, той е не по-далеч от Гърция, където има парцел.

Къде е Еврото?

Животът и възможната гибел наПетьо Петров – Евротосе оказват основни за правосъдната промяна и очистването от корупция на правосъдната власт. Съвсем скоро и.д. основния прокурорБорислав Сарафовпоиска глоба за почтиполовинатасъстав на тогавашната спецпрокуратура по отношение на проблема “Осемте джуджета ”.

Още следакциятав свързвания сРазмиг Чакърян– Амиресторант “Келари ” настойчиво се разяснява вероятността г-нПетьо Петровс прякорЕвротода е умрял от естествена гибел или пък да бил пратен да “спи при рибите ”, тъй като е станал прекомерно неуместен. В последните дни Министерство на вътрешните работи направи опит даразбередали някогашният следовател е в положително здравословно положение, както и да ревизира слуха дали не се намира в Дубай. Ако Петьо Петров е стигнал да ОАЕ, това ще би трябвало да е станало доста, доста нелегално, тъй като най-малко от десетилетие той нямал интернационален паспорт, настояват чудесно осведомени източници на BIRD. Освен това опитът да се влезе в ОАЕ в качеството на търсено през Интерпол лице съвсем несъмнено значи арест. Този факт несъмнено не изключва “хипотезата Дубай ”, само че я прави доста малко евентуална.

Преди тази конфузна за българската страна обстановка се случиха няколко още по-смущаващи събития. Преди към три седмици маскирани лица върнаха на Любена Петрова синът ѝ – Делян. Докато Любена и Петьо са към момента семейство, някогашният шеф на Столичното разследване възнамерява кръстник на детето му да е глобения по световния закон Магнитски олигарх –Делян Пеевски. След разгласяването на абсурда със семейство Златанови и осветяването на рекета по проблема, доста властимащи се дистанцират от Еврото, тъй като той стана “токсичен ” за тях. Въпреки това, евентуално корпулентният предприемач – изтъкнат конституционалист все още, е станал кръстник на сина на Еврото. Вероятно дребният Делян въобще не напускал България. Детето, съгласно осведомени е обитавало при някой от кюстендилците на Петров.

Еврото с огромна доза възможност в действителност е претърпял инфаркт, само че микро инфаркт. Твърди се, че мъжът е бил видян в “българското гето ” в Дубай, само че документални доказателства липсват. Последните непосредствени свидетелства, че Петьо Петров е жив, са от преди 3-4 седмици. Тогава той е водил диалог с Любена Павлова, преди да ѝ върне сина. Липсата на информация за случилото се след този диалог по никакъв метод не потвърждава, че Еврото е мъртъв. Вакуумът на информация обаче ускорява опасенията и слуховете. Фактът, че е решил да върне детето на майка му също натежава в посока, че той по някакъв метод е застрашен или е във влошено здравословно положение. Упорито се твърди, че в болница в ОАЕ има мъртвец, носещ имената Петьо Петров, само че се чакала ДНК експертиза, с цел да се откри самоличността му.

Естествено съществува хипотезата, че някогашния следовател би инсценирал кончината си, с цел да стартира спокоен безметежен живот под ново име. Но той очевидно знае прекалено много, за бъде оставен да го направи. Разбира се, всички тези въпроси нямаше да висят без отговор, в случай че Петров беше арестуван от правораздаването.

А къде е Чакърян?

Еврото избяга от страната на 30 май тази година, след поредност звучащи нереално събития, приключили със гибелта наКрасимир Каменов – Кърои борбата междуПетьо Петрови някогашния основен прокурорИван Гешев.

Според източници поискали анонимност, след разгарянето на абсурда “Осемте джуджета ” някогашният следовател е почнал да “подпомага ” напъните наРазмиг Чакърян – Амивъв войната му сКрасимир Каменов – Къро. Потърсил “тих кей ” там, тъй като Гешев и Пеевски му обърнали тил.

Има всички справедливи предпоставки, катозаписи от свидетелинапример и държанието на държавните институции, с цел да се допусна, чеАмидейства с поддръжката наХристофорос Аманатидис – Таки, а евентуално и с тази наДелян Пеевски. В този подтекст включването наЕвротоне е изненада. В последните месеци преди разстрела си,Красимир Каменов – Къропредостави на BIRD.BG доказателства, че Министерство на вътрешните работи и Прокуратурата се пробват заметат информация за евентуалнотоубийствона крипто кралицатаРужа Игнатова. Във въпросният документ се твърди, че Христофорос Аманатидис – Таки е виновен за гибелта на Игнатова. Самият факт, че Каменов огласява сходна информация против някогашния си “бизнес сътрудник ” Таки ясно демонстрира, че той го е разпознал като зложелател. Нещо повече, има задоволително доказателства да се одобри, че Каменов е свидетелствал пред непозната пълномощия по отношение на проблема на Ружа Игнатова против Аманатидис.

Малко след тези му дейности някогашният основен прокурорИван Гешевобяви, че има скрит план против него. Оказа се обаче, че главният очевидец по това “разследване ” е някогашният чиновник на Къро –Филип Стоянов. Във връзка с изказвания скрит план бешезадържанДилиян Георгиеви беше изработен опит да бъде задържанТони Иванов. За двамата е ясно, че са подпомагали събирането на доказателства за корупция по отношение на потребностите на наказателно следствие, водено зад граница. Към днешна дата Дилиян Георгиев е арестуван над 6 месеца, макар че е повече от явно, че звуковите записи, писмата и опиатите, открити на адреса му са подхвърлени. Странно събитие е, че писма и опиати бяха открити от Министерство на вътрешните работи и на адреса на Тони Иванов. И това стана в изискванията на тежки нарушавания на Наказателно-процесуален кодекс. И двамата мъже са посочени за заговорници против Гешев. Случващото се поражда тежки съмнения за закононарушения против правораздаването с почерка наПепи Еврото, за който някогашната му брачна половинка Любена Павлова твърди, че се билспециализирал в подмятането на доказателства. Въпреки това справедливият и справедлив български съд настойчиво не съзира крещящите несъответствия в доказателствения материал по делото. Дори съдии като Петър Сантиров, които са “сърбали попарата на Еврото ” не жигосаха неговата скица, макар че имаха сходен късмет.

След “преврата ” – “атентат ” и екзекуция

В началото на месец май, на пътя София – Самоков беше показнодетонирановзривно устройство на метри от колата наИван Гешев. Според голям брой специалисти “адската машина ” не би могла да навреди на основния прокурор, в случай че причинителите не са възнамерявали да го стресират съществено. След атентата беше отприщена лавина от неистини по какъв начин фамилията на Гешев е пътувало с него и по какъв начин бомбата била доста професионално позиционирана. После стана ясно, че истината е друга. Този случай явно беше употребена отБойко БорисовиДелян Пеевски, с цел да се отърват от Гешев в качеството му на основен прокурор. От думите на екс административния началник на държавното обвиняване остава усещането, чеПетьо Петров – Евротои сегашния и.д. основен прокурорБорислав Сарафовса го посетили след случая и са го принуждавали да подаде оставка. Вероятно единият е представлявал ползите на Пеевски, а другият на Борисов. Когато Гешев отхвърли, прокурорската гилдия във Висш съдебен съвет поискаосвобождаванетому.

В разгара на войната в прокуратурата, на 25 май бешеубитКрасимир Каменов – Къро. След тази екзекуция, Гешев явно реши да употребява властовия си запас, с цел да се разправи най-малко с част от враговете си и Министерство на вътрешните работи нахлу в “Келари ”. Там обаче не бяха арестувани нито Петров, нито Чакърян. Твърди се, че те са били предизвестени. И през днешния ден в службите и ъндърграунда гравитират две версии за “атентата ” против Гешев. Едната е, че дейното мероприятие е било проведено от починалия вечеАлексей Петров, а втората е, че постановката е дело на Пепи Еврото иЧакърян. Така или другояче първият, който попадна под ударите на прокуратурата еЕврото. Заедно с него тогава от полезрението на службите изчезна иРазмиг Чакърян – Ами, оповестяват разнообразни медийни изявления. Според източници в Министерство на вътрешните работи, тогава той е билиздирван, с цел да бъде разпитан като очевидец. Според наши източници след това разпитът на Ами се е състоял в СГП, само че след промяната на Гешев.

Милиони към Дубай

Документи от банкови преводи свидетелстват, че Ами евентуално се е подготвял за сериозната обстановка. На 12 май 2023 година той превежда 500 000 евро от сметката си в Първа капиталова банка към сметката си във First Abu Dabi Bank PJSC. Транзакцията се повтаря и на 23 май 2023 година По информация от източници на BIRD.BG има и други преводи към сметка на Чакърян в First Abu Dabi Bank PJSC. За по-малко от месец тя е захранена с 3-4 милиона лв., настояват те. За две от транзакциите екипът ни разполага с документални доказателства, за останалите – информация от източници. В подтекста на случилото се през месец май 2023 година преводите към ОАЕ наподобяват като подготовка за “евакуация ” наПетров и Чакърян. Крупните банкови транзакции към сметките в ОАЕ ускоряват съмнението, че Еврото и Ами са имали изясненост или най-малко опасения, че ще поемат първите удари на Гешев върху себе си. Разбира се, не е изключено Чакърян да е подготвял излизането си от страната по отношение на изтезанието на Къро или пък самата екзекуция на Къро. Но е допустимо също предприемачът просто да е решил да похарчи малко пари в Дубай. Факт е обаче, че преводите, за които имаме документални доказателства, се случват след атентата против Гешев и преди изтезанието на Къро. Вероятно днесРазмиг Чакърян е един от хората, които имат изясненост за ориста наПетьо Петров – Еврото. Както към този момент беше маркирано, месеци след изгубването на Еврото Чакърян на няколко пъти е засичан да дава показания пред СГП, само че екипът ни няма данни дали е бил разпитан по случая.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР