Банкова служителка е била задържана вчера във Варна заради присвояване

...
Банкова служителка е била задържана вчера във Варна заради присвояване
Коментари Харесай

Банкова служителка от Варна присвоила 1 млн. лева от сметки на клиенти

Банкова служителка е била арестувана през вчерашния ден във Варна поради заграбване на 1 млн. лв. от сметки на клиенти ,.
Сигнал за закононарушението са подали от самата банка, а на брифинг в морската столица окръжният прокурор Красимир Конов даде повече детайлности към случая.

Той разясни, че служителката е изпълнявала служба за банкиране на дребно, а закононарушението ѝ е съставлява изключително тежък случай.
„ Заедно с дамата, която е присвоила суми на обособени инвеститори и се е разпоредила с тях, има засечени и други лица. Изясняват се дейностите на всеки от тях. Изяснява се и механизмът на присвояването. Общият брой на засегнатите не е явен, само че част от вложителите към този момент са известни. Разследваният интервал е за към три години “, сподели още прокурорът.

От банката са оказали цялостно подпомагане на разследващит е за изясняване на всички условия. От финансовата институция ще търсят и вид за възобновяване на огромна част от присвоените средства.-->

Банковата служителка е арестувана за 72 часа. Тя не е престъпно проявена и различен път не е попадала в полезрението на органите на реда за сходен вид закононарушения.

За такива нарушавания законът планува наказване от 10 до 20 години „ отнемане от независимост “ , както и конфискация на имуществото и отнемане от права за практикуване на дадена специалност.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР