Банкомати прибират над 110 лв. такса при теглене. Те са

...
Банкомати прибират над 110 лв. такса при теглене. Те са
Коментари Харесай

Банкомати в южните черноморски курорти прибират над 110 лв. такса при теглене

Банкомати прибират над 110 лева такса при изтегляне. Те са ситуирани главно в южните черноморски курорти, оповестява.

Банкоматите на територията на община Несебър удържат такси при изтегляне в размер на 10-15% от сумата, алармират десетки жители в обществените мрежи. Удръжките се вършат главно при изтегляне от валутна смета.

Марио Куцев, който от години живее в Холандия, е снимал по какъв начин желае да изтегли 800 лева от евровата си сметка, само че с цел да взема тази сума би трябвало да заплати такса от 109 лв.. Същото се случило при изтегляне след няколко дни, когато банкоматът спрял такса от 111 лв..

Държавните институции, които упражняват надзор върху платежните услуги и обмяната на валута, са Българската национална банка ( " Платежен контрол " ) и Националната организация за приходите.Оказва се обаче, че и двете не могат да създадат нищо. " В случая не става дума за продан на валута в наличност, заради което въпросът не е от компетентността на Национална агенция за приходите ", са споделили от приходната организация. От Българска народна банка са създали обстоен юридически разбор, от който излиза наяве, че всичко е законно.

Единствените, които има могат да създадат нещо в този случай са общините, които дават разрешенията за слагане на преместваеми обекти.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР