Банкомати по морето удържат над 10% такса от изтеглената сума.

...
Банкомати по морето удържат над 10% такса от изтеглената сума.
Коментари Харесай

Кои банкомати удържат 10% такса по морето

Банкомати по морето удържат над 10% такса от изтеглената сума. За това алармират жители, посетили Черноморието ни това лято.

" Хората си мислят, че тези банкомати са на някои от банките, които оперират в България, само че в действителност те са самостоятелни. Тук е въпросът, че би трябвало да сме по-активни и да намерим повече информация за това какъв брой ще ни струва тегленето. Оказва се, че методът, по който се доставя тази информация не е задоволително благонадежден, с цел да може хората да се осведомят правилно. Размерът на таксата става явен директно преди да потвърдим интервенцията. Устройствата са направени интуитивно да ни водят напред и ние от време на време неумишлено удостоверяваме всичко. Винаги би трябвало да търсим информация на публични уеб сайтове. От мобилното приложение мъчно се доближава до тази информация и тя е много нищожна. Пише, че в случай че теглим с карта от българска банка не се удържат такси, а в случай че не е от българска банка - към този момент зависи от изискванията ", каза създателят на платформата " Ние, потребителите "  Габриела Руменова в студиото на " България заран ".

Тя изясни, че тези банкомати дават отговор на условията на Европейското законодателство, само че би трябвало да се внимава с информацията, която потребителят получава. Съветът ѝ е да се посети формалната страница на това сдружение и кореспонденцията при недоволства да тече документално.

Следващата тематика, която Габриела Руменова засегна, е сигнал за ограничен достъп до тоалетните за хора с увреждания по Черноморието.

" Въведена е такса за всички жители, които не са клиенти на бензиностанцията. Освен че има такса, и вратата беше заключена. Това основава допълинително стеснение на хората с увреждания. Трябва да бъдем по-чувствителни към тях. Съветът ми към търговците е в действителност да бъдат по-сензитивни. В доста страни има универсален код за тоалетните за хора в увреждания ", съобщи тя в ефира на Bulgaria ON AIR.

Руменова описа и за новата процедура по плажовете - отдаването на чадър и шезлонг в комплект. Според сигнал, туристи са били изгонени, тъй като са желали да употребяват единствено чадър. Министерството на туризма се сезира и разгласи, че стартира интензивни инспекции по плажовете. Гостът показа, че потребителят би трябвало да има право първо да знае какъв брой ще коства тази услуга и второ - да има избор защо ще заплати.

Основателят на платформата " Ние, потребителите " описа и за приложението за авансово опазване на място на плажа. Фейсбук групата е тествана от тях, а приложението въпреки всичко не е стартирало работа.

" Имаме доста случаи за незаконно организирани пътувания. Апелът ми към всички консуматори е да се насочват към законни търговци. На уеб страницата на Министерството на туризма има указател за законните туристически агенции и там всеки може да ревизира ", предизвести Габриела Руменова.

В края на разговоря тя засегна и тематиката със задължителната консумация на гръцките плажове, която достига 100 евро.

" Тези практики стартират да се демонстрират и в другите страни. Всичко това е законно, самите търговци ще си създадат равносметка в края на сезона и ще преценяват дали ще го създадат идната година ", уточни Руменова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР