БАНКОК (АП) — Двама китайски рибари се удавиха, докато бяха

...
БАНКОК (АП) — Двама китайски рибари се удавиха, докато бяха
Коментари Харесай

Двама китайски рибари загинаха след преследване с бреговата охрана на Тайван, която твърди, че е нахлула в граница

БАНКОК (АП) — Двама китайски риболовци се удавиха, до момента в който бяха преследвани от бреговата защита на Тайван край крайбрежията на тайванския архипелаг Кинмен, бреговата защита сподели в сряда, като ги упрекна в нарушаване.

Смъртните случаи са необикновени макар равнището на китайска интензивност във водите покрай Кинмен, което е по-близо до Китай, в сравнение с до основния остров на Тайван. Китай твърди, че цялостен Тайван е част от негова територия.

Китайската работа по въпросите на Тайван изрично осъди смъртните случаи и прикани за следствие, заявявайки, че „ сходно злонамерено събитие по време на Пролетния фестивал съществено наранява възприятията на сънародниците и на двете страните на Тайванския проток. " И Китай, и Тайван честват празника на лунната Нова година.

Изявлението упрекна ръководещата Демократична прогресивна партия в Тайван, че употребява „ всевъзможни извинения, с цел да инспектира принудително китайските риболовни кораби и употребява насилствени и рискови способи против Китайски риболовци. ”

<...

Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР