Банкнотата от 10 швейцарски франка беше определена за най-красивата в

...
Банкнотата от 10 швейцарски франка беше определена за най-красивата в
Коментари Харесай

Най-красивата банкнота в света е швейцарска

Банкнотата от 10 швейцарски франка беше избрана за най-красивата в света, съобщи " Франс прес ", представена от Българска телеграфна агенция. Признанието идва от Международното сдружение за банкноти - асоциация на колекционери и експерти, чиято цел от 1961 година е да предизвиква и подтиква проучванията на банкнотите по света. Всяка година асоциацията връчва премията Банкнота на годината.

Банкнотата от 10 швейцарски франка, отпечатана от Швейцарската национална банка, беше определена за най-красива в света и през предходната година. Тя има златист нюанс, а върху нея са изобразени деликатните ръце на диригент. Банкнотата е добре предпазена от фалшификации.

В конкуренцията за влиятелното отличие взе участие също банкнотата от 10 лири на Шотландската кралска банка с изображение на Мери Самървил върху нея. Самървил е шотландска изследователка, писателка, енциклопедист, математик и астроном.
 Отличената версия на банкнотата от 10 франка е в послание от 2017 година.
© www.leftovercurrency.com

Отличената версия на банкнотата от 10 франка е в послание от 2017 година.

В битката за влиятелната купа участваха и 10-доларовата банкнота на Канадската банка със своя блестящ виолетов нюанс и банкнотата от 7 $ на Островите Фиджи в чест на нейния 7-членен ръгби тим, който сервира на страната първия олимпийски орден в историята й. В борбата се включиха и банкнотата от 100 норвежки крони с драка (кораб на викингите) върху нея и банкнотата от 40 франка на Централната банка на Джибути с акула на фона на многоцветни корали.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР