Банкман-Фрид се отправя към затвора в Бруклин, известен с лошите си условия

...
От Люк КоенНЮ ЙОРК (Ройтерс) - Сам Банкман-Фрид ще се
Коментари Харесай

От Люк Коен

НЮ ЙОРК (Ройтерс) - Сам Банкман-Фрид ще се подготви за процеса си за измама от затвор в Бруклин, където затворниците варират от осъдената трафикантка на сексуален трафик Гислейн Максуел до бившия президент на Хондурас се оплакаха от лоши условия.

САЩ Окръжният съдия Люис Каплан в Манхатън постанови в петък, че Банкман-Фрайд, основателят на фалиралата борса за криптовалута FTX, трябва да бъде вкаран в затвора за манипулиране на свидетели, докато е на свобода срещу гаранция от 250 милиона долара в дома на родителите си в Пало Алто, Калифорния.

Банкман-Фрид, който се пледира за невинен по обвинения в измама във връзка с колапса на FTX, сега ще бъде настанен преди процеса срещу него на 2 октомври в столичния център за задържане в Бруклин, далеч от луксозния курорт на Бахамските острови, където е живял до декември 2022 г. арест и екстрадиция в Съединените щати.

През последните години MDC е измъчван от постоянен недостиг на персонал, прекъсване на електрозахранването и червеи в храната на затворниците. По-рано тази година пазач се призна за виновен за приемане на подкупи за контрабанда на наркотици. Обществените защитници нарекоха условията „нечовешки“.

През зимата на 2019 г. електрически пожар прекъсна осветлението и топлината на затвора за дни, тъй като температурите паднаха почти до нула по Фаренхайт (минус 18 по Целзий).

Адвокатите на Максуел, която беше осъдена за набиране и подстригване на тийнейджърки за малтретиране от покойния финансист и извършител на сексуално престъпление Джефри Епщайн, казаха, че в нейната килия MDC са се просмукали нечистотии. Нейните адвокати сравняват "осъдителните и крайно неподходящи" условия там със задържането на Ханибал Лектър във филма от 1991 г. "Мълчанието на агнетата", "въпреки липсата на клетка и пластмасова предпазна маска."

Те също цитиран като „свръхнаблюдение“ от властни надзиратели, лоша диета и лишаване от сън.

Максуел беше осъден миналата година на 20 години и се намира в затвор във Флорида.

Бюрото на затворите на САЩ, което управлява MDC, не отговори на искане за коментар. Преди това агенцията е заявила, че се е ангажирала с безопасността на затворниците и персонала и че хуманното отношение към затворниците е основен приоритет.

Основано през 1994 г., MDC в момента приема 1608 затворници. Сега това е затворът, в който се помещават задържани, чакащи федерални процеси в Ню Йорк, след като изправителният център в Манхатън беше затворен през 2021 г. за подобрения. Епщайн се самоуби в килията си в MCC, докато чакаше съдебен процес по обвинения в сексуален трафик.

Адвокатите на Bankman-Fried бяха призовали Каплан да не хвърля в затвора 31-годишния бивш милиардер, отчасти поради „криза с персонала“ в MDC означаваше, че ще има твърде малко охранители, които да го придружат до стая, където да има достъп до компютри, за да прегледа доказателствата на прокурорите срещу него.

Каплан каза по време на изслушването, че докато MDC „не е в ничий списък от петима звездни съоръжения", той не беше сигурен дали настаняването на Банкман-Фрайд в затвор с минимална сигурност в окръг Пътнам, на около 50 мили (80 км) северно от Ню Йорк, както бяха поискали прокурорите, е "изпълнимо".

< p>За Банкман-Фрайд не е първият път зад решетките. На Бахамските острови той беше държан близо седмица в затвора Fox Hill, за който в доклад на Държавния департамент на САЩ от 2021 г. се казва, че е измъчван от гризачи и липса на тоалетни. Местните власти казаха, че през декември условията са се подобрили.

Други затворници с високопоставени позиции, задържани в момента в MDC, включват Хуан Орландо Ернандес, бивш президент на Хондурас, който се призна за невинен по обвинения за трафик на наркотици, и Гуо Венгуи, китайски бизнесмен в изгнание, който пледира невинен по обвинения в измама.

Адвокатите на Ернандес оприличиха условията му на задържане с тези на "военнопленник". Адвокатите на Гуо през март нарекоха MDC „извънредно опасна среда“, цитирайки скорошно блокиране в отговор на увеличаването на контрабандата, включително оръжия.

(Доклад от Люк Коен в Ню Йорк; Редактиране от Ноелин Уолдър и Даниел Уолис )

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР