Банкерката Цветелина Бориславова ще изгражда нова дестилерия за преработка на

...
Банкерката Цветелина Бориславова ще изгражда нова дестилерия за преработка на
Коментари Харесай

Цветелина Бориславова с нова инвестиция край Пловдив СНИМКИ

Банкерката Цветелина Бориславова ще построява нова дестилерия за преправка на етеричномаслени култури и площадка за компостиране на биоразградими боклуци в с. Отец Паисиево, общ. Карлово. Инвестиционно предложение за това е импортирано в Регионалната ревизия по околната среда и водите-Пловдив от името на компанията „ Ай Ти Пи България “ ЕООД, на която тя е едноличен притежател. Преди няколко години дамата закупи друга настояща розоварна в същото село, обработва и хиляди декари с маслодайна роза и лавандула в района, които са биологично сертифицирани.

За задачата на новата инвестиция ще бъде променено предназначението на земеделска земя от близо 3 декара за уголемение на индустриалната активност. Инвестиционното предложение е фокусирано върху създаване на компостираща апаратура с авансово определена технология за компостиране на редове навън с насилствена аерация. Основната цел е преработване на разделно събрани биоотпадъци и произвеждане на първокачествен компост. Капацитетът на инсталацията за компостиране е до 20 000 тона на година. Добрият артикул има миризма на пръст. Микроорганизмите раздробяват органичното вещество в биоотпадъците до хумус. В природата този развой продължава повече от година. В оборудването за компостиране този развой е понижен до 8-10 седмици. Крайният артикул - компост, е с приложение в земеделието и цветарството.

В капиталовото предложение е посочено, че по време на употреба на оборудването няма да се допусне замърсяване на прилежащи терени, повърхностни и подземни води, нито нарушаване на почвите. Не се чакат рискови субстанции, които да бъдат издадени от активността.

„ Ай Ти Пи България “ ЕООД има два извоювани плана по Програмата за развиване на селските региони 2014-2020 година По план „ Закупуване на селскостопанска техника за развъждане на маслодайна роза и лавандула “ са усвоени 106 818,81 лева без Данък добавена стойност, от които 63 557,19 лева европейско и 11 215,98 лева национално съфинансиране. По другия план „ Изграждане на поливна система за напояване на насаждения маслодайни рози в землището на с. Отец Паисиево “ дотацията е в размер на 420 215 лева.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР