Банкерът Мартин Заимов е бил задържан тази сутрин около 8.30

...
Банкерът Мартин Заимов е бил задържан тази сутрин около 8.30
Коментари Харесай

Страшен скандал! Известин банкер в ареста за вандалщина

Банкерът Мартин Заимов е бил арестуван тази заран към 8.30 часа поради вандалщина. Това заяви Нова тв. Причината е, че се е опитал да заличи с багра буквите на Паметника на руската войска в центъра на София.

От Министерство на вътрешните работи не удостоверяват за задържането на Заимов. По техни данни, тази заран 59-годишен мъж оповестил, че е русофоб и като подобен не бил склонен Паметникът на руската войска да е в центъра на столицата. Затова почнал да заличава част от надписа на постамента му. Мъжът е бил отведен в Първо РПУ.

Организаторите на събитието, последователи на демонтирането на монумента, измежду които Иво Инджев и Кубер Сапарев потвърдиха обаче, че задържаният е Мартин Заимов. Той е бил арестуван в Първо РПУ, само че в ранния следобяд е освободен, съобщи „ Сега ”.

" Задържаха “извършителя ” Мартин Заимов, член на нашата неправителствена организация ", изясни в блога си Иво Инджев.

“Опитът ни с Мартин Заимов да прикрием позорния златен надпис със сива багра приключи на петата минута с две патрулки и шест чиновници на полицията. Ех, в случай че по този начин хващаха и измамниците и крадците… ”, написа във фейсбук Кубер Сапарев.

Заимов бе заместник-министър на търговията в служебното държавно управление на Стефан Софиянски. На 1 юли 1997 бе надначен подуправител на Българската национална банка (БНБ) и началник на ръководство „ Емисионно “, което управлява валутния ръб. Бил е ръководител на управителния съвет на Пощенска банка и член на УС на „ Сосиете Женерал Експресбанк “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР