Банкер номер едно в Европа понесе тежък удар.Мнозинството от служителите

...
Банкер номер едно в Европа понесе тежък удар.Мнозинството от служителите
Коментари Харесай

Служителите на ЕЦБ смятат Кристин Лагард за лош лидер

Банкер номер едно в Европа понесе тежък удар.

Мнозинството от чиновниците на Европейската централна банка (ЕЦБ), взели участие във вътрешно изследване, са дали негативна оценка на ръководителя на организацията Кристин Лагард, заяви Politico, базирайки се на резултатите от анкетата.

Цялостното показване на Лагард през първата половина на осемгодишния ѝ мандат е оценено като " неприятно " или " доста неприятно " от 50,6% от интервюираните. В същото време единствено 20,3% от интервюираните правят оценка работата ѝ като " добра " или " доста добра ".

Президентът на ЕЦБ навлиза прекомерно надълбоко в политиката и употребява институцията, с цел да подтиква персоналния си дневен ред, считат съвсем една трета от интервюираните, като прибавят, че желанието ѝ за публично внимание не е помогнало на репутацията на централната банка.

В изследването в средата на мандата, извършено в интервала 12-22 декември предходната година, са включени отговорите на 1089 от към 4500-те чиновници на ЕЦБ.

Подобна анкета, извършена за предшественика на Лагард - Марио Драги, в края на мандата му, сподели рейтинг на утвърждение от 64%, написа 19min.bg.

" Марио Драги беше разполагаем на ЕЦБ, до момента в който ЕЦБ наподобява е разполагаем на Кристин Лагард ", написа един от чиновниците в коментар към последното изследване.

Освен това няколко респонденти допуснаха, че някогашният френски финансов министър желае да употребява банката като трамплин за връщане в политиката.

Говорителка на ЕЦБ обаче назова изследването неправилно.

" Президентът и Управителният съвет са изцяло фокусирани върху мандата си и ползват политики в отговор на невиждани събития през последните години като пандемията и войните ", съобщи тя пред Politico.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР