Банката за развитие на Съвета на Европа (CEB) одобри заем

...
Банката за развитие на Съвета на Европа (CEB) одобри заем
Коментари Харесай

Банката на Съвета на Европа отпуска заем от 200 млн. евро на Сърбия

Банката за развиване на Съвета на Европа (CEB) утвърди заем от 200 милиона евро за Сърбия за финансиране на здравни разноски за битка с COVID-19. Това заяви съдебна експертиза на формалния си уебсайт, написа Българска национална телевизия.

Сръбското държавно управление желае да приложи редица ограничения, в това число закупуване на спешно съоръжение и консумативи, с цел да помогне за ограничение на разпространяването на COVID-19. Заемът на CEB под формата на Инструмент за обществени финанси (PFF) ще покрие пропуските в изключителните бюджетни линии, основани за смекчаващи ограничения на COVID-19.

PFF ще поддържа даването на здравни услуги и ще подсигурява стабилността на здравния бранш, в това число отбраната на медицинския личен състав. Това ще разреши на Сърбия да финансира разноските за медицински и фармацевтични доставки, здравно съоръжение, мониторинг на пациенти и коронавирусни проби.

Основният акцент на PFF е върху подобряването на доставките за лечебните заведения на персонални защитни средства като епидемиологични и хирургически маски, дезинфектанти и защитно облекло.

CEB към този момент поддържа здравния бранш в Сърбия посредством одобрени планове. Наскоро банката утвърди заем от 54 милиона евро за нова детска болница, както и PFF от 200 милиона евро за отчасти финансиране на здравни инфраструктурни планове в цялата страна.

Този финален заем прави настоящите вложения на CEB в Сърбия съвсем 1 милиард евро.

Управителят на CEB Ролф Венцел сподели: " Здравето е предпочитана област за финансирането на CEB и Банката има чудесно съдействие със Сърбия в този бранш. Избухването на COVID-19 наложи спомагателни вложения в тази област, тъй че CEB бързо се стреми да поддържа страните-членки. Заемът, възложен на Сърбия, е част от нашите старания за прогрес, единен от нашата битка против тази пандемия. "

Синиша Мали, министър на финансите, разяснява: " Ние сме доста признателни на Банката за развиване на Съвета на Европа за тази поддръжка и средствата ще бъдат употребявани за гарантиране на положителното доставяне на нашите медици. За страдание страната ни, както и целият свят, са изправени пред следствията от ковид, само че с решителни и навременни ограничения съумяваме да се преборим с тази рецесия с допустимо минимум последици. “

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз. Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза.

Заглушиш ли последните сериозни гласове на дребното останали публицисти, ще чуеш под прозорците си първите разярени крясъци на улицата, а тя не е въоръжена с тефтерче и микрофон, не задава комфортни въпроси и не чака право на отговор от другата страна. А пътят до улицата е къс.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Примери за подправени вести за ковид:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР