Баницата със сирене заема 5-то място в световната класация за

...
Баницата със сирене заема 5-то място в световната класация за
Коментари Харесай

Баницата със сирене изпревари кроасана в световна класация

Баницата със сирене заема 5-то място в международната ранглиста за печивата на TasteAtlas. В оспорваната борба влизат най-популярните тестени произведения от целия свят, а родната баница изпреварва даже френските кроасани. Преди нея се подреждат шведското канелено руло и италианската фокача di Recco, която е с плънка от сирена и кашкавал, а първите две места заемат португалските ястия пастел де Белем и пастел де Нада, написа трафикнюз.

В топ 10 се подреждат турската саралия (6-то място), гръцките сладки тригона панораматос, френският кроасан, египетското кюнефе, а десета позиция заема гръцката баница с крем Бугаца.
-->
19 място в класацията заема още веднъж баницата, само че с всевъзможен тип плънка – от зеленчуци, месо, плодове, ориз и така нататък

Баницата е едно от най-обичаните ястия в България. Според метода си на подготвяне, тя се дели на няколко типа – редена, вита и смесена. Баниците от разбъркан вид са няколко разновидности. Най-популярната се нарича клин. Приготвя се, като квадратните кори се сгъват по диагонала и сред подгъва се слага плънка. Клинът може да бъде освен триъгълен, а с форма на полуелипса или полукръг.

Страната ни заема и още едно от 50-те места за най-хубави тестени произведения в света. На 32 място се подрежда мекицата, която е обичана закуска на генерации българи.

Гласуването за най-хубаво ядене става през уеб страницата на TasteAtlas.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР