Banca Carige се срина по време на търговската сесия днес,

...
Banca Carige се срина по време на търговската сесия днес,
Коментари Харесай

Една италианска банка се срина с 83% на пазарите

Banca Carige се срина по време на комерсиалната сесия през днешния ден, откакто най-големият вложител на закъсалата банка блокира плануваната продажба на акции по време на среща на акционерите, провела се на 22 декември, спирайки жизненоважното реструктуриране на институция, написа Bloomberg.

Цената на акциите се срина с до 19 % и пазарната капитализация на банката доближи към €79 милиона. От началото на годината тя загуби 83 % от пазарната си стойност и в този момент се акциите се търгуват против елементи от цента. Същевременно акционерите спорят по какъв начин да я върнат към живот.

Предложената продажба на акции за €400 милиона бе блокирана от Malacalza Investimenti, която има 27,5 % от банката. Това остави институцията без един от двата най-важни стълба в проекта за повишение на финансовата адекватност, утвърден от Европейската централна банка.

След решението на акционера зам.-председателят Луреция Лайхрин и членът на борда Рафаел Минчоне подадоха оставки. Очаква се основният изпълнителен шеф Фабио Иноцензи и други членове на управлението да се срещнат с представители на ЕЦБ.

Според проекта, утвърден от ЕЦБ, Carige ще продаде и облигации за най-малко €320 милиона, които ще бъдат закупени от италиансия банков фонд. След това банката трябваше да покрие заема със средства от продажбата на акции.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР