Бананите са едни от най-вкусните и полезни плодове. Едва ли

...
Бананите са едни от най-вкусните и полезни плодове. Едва ли
Коментари Харесай

Защо НИКОГА да не ядем презрял банан? Отговорът ще ви ШОКИРА!

Бананите са едни от най-вкусните и потребни плодове. Едва ли съществува човек, който в никакъв случай през живота си да не е опитвал банан.

Днес обаче ще ви разкрием една загадка за презрелите банани. Сигурни сме, че ще бъдете доста сюрпризирани, като разберете истината за тях.

Какво би трябвало да знаем за презрелите банани и за какво не трябва да ги ядем?

През лятото отравянето със салмонела или листерия е постоянно срещано събитие, за огромно страдание. Според експертите това се дължи главно на неправилното предпазване на питателните артикули, които по-късно консумираме.

Затова и тяхната рекомендация е през горещите месеци да не купуваме храна от пазарите, а само от магазини, които разполагат с климатични системи.

Много е значимо плодовете и зеленчуците да се мият. Това се отнася най-много за кората на пъпеша. Може и да не знаете, само че в кората на този плод се намира бактерията листерия. Ако преди този момент не го измиете усърдно под течаща вода, рискувате да си навредите на здравето, заразявайки се с нея.

Никога не яжте презрели банани!
 7 аргументи да ядете банани ВСЕКИ ДЕН 7 аргументи да ядете банани ВСЕКИ ДЕН
Здравословната храна от време на време в действителност не е изключително вкусна, само че това сигурно не важи за бананите. Освен, че са доста вкусни и заси...

Много хора, когато видят презрял банан в купата с плодове, бързат да го похапнат от боязън да не се скапе още повече и да отиде в кофата при отпадъците. Кой обаче да допусна, че при загнилите и презрели плодове може да има салмонела, която също е доста рискова за човек, в случай че попадне в организма.

Купувайте си всекидневно банани и всевъзможни други плодове и не им позволявайте да презряват в купата.

Грижете се за здравето си и бъдете рационални към избора на храни, които консумирате в жегите!

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР