Бананите може да станат социално значим продукт в Русия, а

...
Бананите може да станат социално значим продукт в Русия, а
Коментари Харесай

Вносът намалява, а цените растат: Бананите може да станат социално значим продукт в Русия

Бананите може да станат " обществено важен артикул " в Русия, а вносните мита краткотрайно да бъдат отстранени, оповестява вестник  " Известия "  като се базира на протокол от заседание на съветската държавна комисия по икономическо развиване, управлявана от министъра на икономическото развиване Максим Решетников.

" Министерството на икономическото развиване да обезпечи изследването на въпроса за опцията за систематизиране на бананите като обществено значима стока в границите на работната група за митническо контролиране и ответни ограничения във външната търговия ", се споделя в документа, който е разполагаем на изданието, утвърдено от първия вицепремиер Андрей Белоусов.

Освен това в протокола се показва краткотрайно нулиране на митническата ставка за банани , която в този момент е 4%, само че не по-малко от 0,015 евро за 1 кг. Вносът на банани в Руската федерация през последните години възлиза на 1,3-1,5 милиона тона годишно, а Еквадор е един от най-големите снабдители. Въпреки това, както отбелязва изданието, доставките му за Руската федерация през 2022 година са намалели с 4,54 милиона кутии (всяка - 18,14 кг), което предизвика нарастване на цените на дребно на бананите .

" Роспотребнадзор преглежда предложение за систематизиране на бананите като обществено значима стока. Това предложение сега се създава ", разясниха от министерството.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР