Балтийският флот на Русия е започнал във вторник военни учения,

...
Балтийският флот на Русия е започнал във вторник военни учения,
Коментари Харесай

Русия започна военни учения в Балтийско море паралелно с мащабни маневри на НАТО

Балтийският флот на Русия е почнал във вторник военни учения, които съответстват по време с огромните военни маневри на НАТО BALTOPS 2022 в района, предадоха ДПА и Българска телеграфна агенция.

Според известие на съветското военно министерство, представено от Интерфакс, в ученията вземат участие повече от 20 огромни и дребни плавателни съда, измежду които корвети, фрегати, ракетоносци, кораби за битка с подводници и десантни кораби. Включени са също аероплан " Ил-38 " за пердах с подводници и хеликоптери. Според Москва това обучение било планувано авансово.

Военната интензивност на Русия в Балтийско море се ускорява доста напоследък и изключително след началото на съветското настъпление в Украйна на 24 февруари. В началото на май имаше огромно военно обучение в съветския анклав Калининград със симулация на стрелби с балистични ракети " Искандер ", способни да доставят нуклеарно оръжие на разстояние до 500 км, напомни ДПА.

Маневрите на НАТО " Балтопс 2022 " под американско командване започнаха на 5 юни в Балтийско море, покрай шведските крайбрежия. В учението вземат участие 14 членки на Алианса, в това число Швеция и Финландия, които подадоха молба за присъединение към Пакта предишния месец.

В маневрите вземат участие 45 военни кораба, 7000 души боен личен състав и 75 самолета и хеликоптера. Във водите на Балтийско море се намират и три американски съвременни военни кораба.

Учението BALTOPS 2022 ще продължи с тактически маневри в Балтийско море и районното въздушно пространство и ще приключи в Кил, Германия, на 17 юни.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР