Балотаж в София между Васил Терзиев и Антон Хекимян и

...
Балотаж в София между Васил Терзиев и Антон Хекимян и
Коментари Харесай

Първи данни за София: Васил Терзиев води с 10% на Хекимян, бие и на балотаж

Балотаж в София сред Васил Терзиев и Антон Хекимян и победа за претендента на ПП-ДБ ( " Спаси София " ) предвижда първото публично социологическо изследване в тази акция - на Центъра за разбори и маркетинг на Юлий Павлов.

Според проучването, извършено тъкмо при започване на предизборната акция, на първи тур Терзиев би получил 33,8% от гласовете, а Хекимян (кандидат на ГЕРБ-СДС) - 23,7%.

На възможен балотаж Терзиев би спечелил с 55,7% против 40,3% за Антон Хекимян.

Ето по какъв начин биха изглеждали резултатите на първи тур:

Прогнозата за балотажа:

При листите за общинския съвет в София никой не събира болшинство. Тази на ПП-ДБ ( " Спаси София " ) излиза преди всичко с 35%. На второ място е листата на ГЕРБ-СДС с 25,1%.

Важно ли е Държавна сигурност предишното на предците

По-голямата част от интервюираните, 42,6%, показват, че Държавна сигурност предишното на бащата или дядото на даден претендент по-скоро не е значимо, тъй като никой не носи виновност за дейностите на роднините си.

34,7% са на противоположното мнение – че предишното на роднините е значимо, даже в случай че самият претендент е бил дете преди 1989 година, когато Държавна сигурност е функционирала.

ПСА – да се мести или не

Паметникът на руската войска да си остане на мястото, дават отговор максимален дял от респондентите – 30,7 на 100.

По-добре е той да бъде изместен в музей, считат 27,8%.

22% от запитаните показват, че съгласно тях паметникът би трябвало да бъде опустошен.

46,3% са твърдо решилите да гласоподават. Други 10,1% споделят, че ще гласоподават, само че още не са решили за кого. 15,8 на 100 още не са решили дали ще отидат до урните. 27,8% показват, че по-скоро няма да отидат да гласоподават.

Проучването на Центъра за разбори и маркетинг е извършено сред 30 септември и 3 октомври 2023 година измежду 1003 пълнолетни жители на София с двустепенна гнездова извадка с възможност, пропорционална на размера на гнездата. 1% от всички интервюирани подхожда на 10 000 души. Методът е посредством директно стандартизирано изявление " лице в лице ". Възложител на проучването е Центърът за разбори и маркетинг.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР