Балотаж срещу левия Фернандо Хадад на 28 октомвриКрайнодесният кандидат за

...
Балотаж срещу левия Фернандо Хадад на 28 октомвриКрайнодесният кандидат за
Коментари Харесай

Сеизмичен завой в бразилската политика

Балотаж против левия Фернандо Хадад на 28 октомври


Крайнодесният претендент за президент на Бразилия Жаир Болсонаро завоюва първия кръг от изборите в неделя с над 46% от гласовете при изборна интензивност от близо 78 %, съобщи Би Би Си.

Лидер на консервативната и популистка Социал-либерална партия (СЛП), Болсонаро (63 г.) ще се изправи на балотаж на 28 октомври против противника си от лявата Партия на трудещите се (ПТ) Фернандо Хадад (55 г.), който взе 29 на 100 от вота.

Някога дребната СЛП се чака да стане най-голямата политическа мощ в Конгреса вследствие на парламентарните избори, които се организираха дружно с президентските, в сеизмичен завой в бразилската политика.

Болсонаро и СЛП завоюваха най-много от недоволството на жителите от ПТ (управлявала от 2003 до 2016 г.) поради рецесията, насилието и престъпността и ширещата се корупция в най-голямата южноамериканска стопанска система. В излъчената във фейсбук победна тирада политикът съобщи, че бразилците имат две благоприятни условия – да поемат по пътя на просперитета, свободата, фамилията и господ или по пътя на Венецуела, която е затънала в дълбока икономическа рецесия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР