„Балкански поток” се строи по всички правила на България и

...
„Балкански поток” се строи по всички правила на България и
Коментари Харесай

Захариева: Няма да бъдат наложени санкции заради Балкански поток

„ Балкански поток” се строи по всички правила на България и на Европейския съюз. Не чакаме наказания за компаниите, които вземат участие в строежа”. Това съобщи външният министър Екатерина Захариева  Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместител министър-председател по правосъдната промяна и министър на в студиото на „ Неделята на NOVA”.

„ Успяхме във време на пандемия и затворени граници да не спрем строителството на този толкоз значим план. Премиерът разговоря за този план с президента Тръмп. Когато играеш по разпоредбите, няма място за санкции”, уточни още тя.

„ Може да се влиза в България без карантина от страните от невисок риск ", сподели още Захариева.

„ Беше тежко да приемем рестриктивните мерки, които бяха наложени от съвсем всички държавни управления в света, в това число и от нашето, в устрема да запазим здравето на хората. Само допреди 2 месеца надали някой си е представял, че Европа ще бъде затворена и нещата, с които се гордеем – обединен пазар и четирите свободи, действително няма да ги има”, разяснява още тя.

„ Постепенно започнахме да облекчаваме режимите на пътувания, само че към момента те са годни в редица държави”, сподели още тя.

И добави: „ Все повече и повече летища стартират да се отварят. Надявам се през юни обстановката да бъде още по-добра”.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР